Left Right
scrollTop top

‘Unsolved Mysteries’: Netflix opent Google Drives zodat je zelf met de zaken aan de slag kan


Unsolved Mysteries Netflix
© Netflix

Fans van true crime-series hebben Unsolved Mysteries ongetwijfeld al bekeken. Maar de zes afleveringen van de reeks gaan naast het scherm nog verder. Waarbij je zelf een deel van de oplossing kan worden.

Na het zien van de zes afleveringen van Unsolved Mysteries heb je misschien nog wel vragen of heb je zelf al een idee over wat er precies gebeurd is in de zaken. Wel, dan is er nu goed nieuws voor jou, want Netflix laat de reeks naast het scherm nog verder leven, met uitgebreide dossiers op Google Drive.

Unsolved Mysteries

De nieuwste hype op Netflix is er eigenlijk eentje uit de oude doos. Unsolved Mysteries werd door de streamingdienst namelijk opnieuw van onder het stof gehaald. De originele reeks ging van start in de jaren ’80 en onderzocht toen mysterieuze onopgeloste zaken. Het bijzondere aan de reeks was toen al dat het doel ervan was om deze zaken eindelijk op te lossen.

En dat lukte. Want tientallen onopgeloste zaken werden, nadat ze te zien waren in Unsolved Mysteries, eindelijk opgelost. Met de nieuwe reeks hoopt Netflix dat succesverhaal nog eens over te doen en eindelijk een antwoord te vinden op de onopgeloste vragen van zes uiteenlopende zaken.

Google Drives

Net zoals in de originele reeks uit de jaren ’80, wordt ook nu de hulp van de kijker ingeroepen. Wie meer weet over de zaken die behandeld worden in de reeks, kan contact opnemen met de makers die dan met die tips aan de slag kunnen gaan.

Maar het blijft niet bij het zoeken van ooggetuigen, want Netflix heeft Google Drives gemaakt waarop je alle informatie van de verschillende zaken kan terugvinden. In die drives zitten de belangrijkste bewijsstukken, maar zijn ook enkele extra documenten te vinden die niet in de reeks te zien waren. Zo kan je de volledige brief van Rey Rivera terugvinden op de Drive, maar ook de tekeningen van de verdachte van de zaak van Patrice Endres die op klaarlichte dag verdween uit haar kapsalon. Door de kijkers alle info te geven, hoopt Netflix dat de zaken snel een oplossing kunnen krijgen. Haal die innerlijke Sherlock Holmes dus maar boven!

Reddit

Maar het gaat niet alleen om officiële platformen om de zaken op te lossen. Want ook op Reddit zijn er al fora geopend voor de verschillende zaken die te zien waren in Unsolved Mysteries op Netflix. Daarop kan iedereen zijn of haar opinies delen over de afleveringen.

Het is natuurlijk nog maar de vraag of de hulp van de kijkers uiteindelijk tot oplossingen zal kunnen leiden. Maar voor de vrienden en families van de betrokkenen kan het wel een sprankeltje hoop geven om eindelijk te weten wat er echt met hun geliefde gebeurd is (of kunnen we te weten komen of UFO’s echt bestaan).

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.641.073
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618