Usain Bolt gaat voetballen bij deze ‘ploeg’

Usain Bolt gaat voetballen bij deze ‘ploeg’

Maandag had sprinter en meervoudig wereldkampioen Usain Bolt groot nieuws. In een videoboodschap liet de Jamaicaan weten dat hij getekend had bij een voetbalploeg. Hij zei daarbij dat hij vandaag zou laten weten voor welke ploeg dat was. En hij hield z’n woord. Maar het is niet meteen de ploeg die je zou verwachten. 

Sinds Usain Bolt vorig jaar zijn laatste wedstrijd in de atletiek liep op het wereldkampioenschap in Londen, droomt hij luidop van een voetbalcarrière. En die lijkt steeds meer realiteit te worden. Zo zou de 31-jarige Jamaicaan in maart meegaan op trainingsstage met de Duitse voetbalploeg Borussia Dortmund, de ploeg waarbij Michy Batshuayi momenteel speelt. De Rode Duivel werd door zijn ploeg Chelsea uitgeleend.

Toen Usain Bolt gisteren aankondigde dat hij getekend had bij een voetbalploeg dacht iedereen dus dat het zover was. En dat hij echt getekend had bij een eersteklasser. Na een dag vol speculaties laat Bolt nu weten voor welke ploeg hij getekend heeft. En die is op z’n minst bijzonder te noemen.

Unicef

Usain Bolt zal niet gaan voetballen bij Manchester United of Miami MLS, de ploeg van David Beckham. Twee ploegen die na Bolts aankondiging vaak genoemd werden.

Hij zal het in de benefietwedstrijd Soccer Aid opnemen tegen een team van Britse sterren. Het sterrenteam zal aangevoerd worden door Robbie Williams.

Bolt daarentegen krijgt een team met internationale sterren en voetbalvedetten. Tijdens de vorige editie van Soccer Aid kon dat team onder andere rekenen op voetbalsterren Ronaldinho en Eto’o.

De match zal gespeeld worden op 10 juni op Old Trafford, het voetbalstadion van Manchester United. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar Unicef.

“Robbie, let ME entertain YOU”

In de aankondigingsvideo die Usain Bolt publiceerde op zijn Twitterprofiel wordt duidelijk dat zowel hij als de aanvoerder van het Britse team het menen. De aanvoerders dagen elkaar uit waarbij Bolt een van de grootste hits van Robbie gebruikt. “Let me entertain you“, klinkt het bij de Jamaicaan. En Robbie Williams haalt op zijn beurt aan dat Usain Bolt dan wel kan rennen, maar zich niet kan verstoppen.

Al zouden wij ons toch niet te gerust voelen als we het in een voetbalmatch moesten opnemen tegen de snelste man ter wereld.

Gesponsorde artikelen