V-steaming: je vagina reinigen met stoom is geen goed idee

Avocado
Pexels

Misschien heb je er al eens van gehoord, je vagina stomen. De trend wordt steeds populairder. Steeds meer vrouwen doen het omdat het zogezegd een operatie voor een verzakte vagina kan voorkomen. Als we de geruchten moeten geloven toch.

Maar hoe werkt het nu precies? Het enige wat je nodig hebt is een bak met heet water en een goede kruidenmix. In verschillende wellnesscentra in de Verenigde Staten kan je het al proberen.

De verschillende schoonheidsklinieken vertellen dat v-steaming al eeuwen gebruikt werd in Azië en Afrika. Ze zeggen dat het goed is om te detoxen.

De top 5 welzijnstrends die je gezondheid een boost geven.

Gevaarlijke trend

Experten vertellen een heel ander verhaal. Zij beweren dat je vagina stomen best gevaarlijk is. De verschillende wellnessklinieken kunnen niet bewijzen dat het gezond is om je flamoes te stomen. Daarnaast wordt niet aangetoond dat het helpt bij menstruatiepijnen of vruchtbaarheidsproblemen.

Dokter Vanessa Mackay van het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists vertelt aan BBC dat je vagina vaak reinigen door middel van een kuur onzin is. “Je kan beter ongeparfumeerde zeep aan de buitenkant van je vulva gebruiken. De vagina bevat goede bacteriën die je beschermen.”

“Je vagina stomen kan er namelijk voor zorgen dat je bacteriën in de war raken. Op die manier raken je PH-waarden uit balans. Dat kan leiden tot irritaties of infecties. De delicate huid rond je vagina kan ook verbranden”.

Het wordt eens tijd dat we gewoon aanvaarden dat onze intieme delen niet naar rozengeur en maneschijn horen te ruiken. Een verzakte vagina kan je niet tegenhouden door te hurken boven een bak heet water. Laat staan reinigen: je vermoordt als het ware de bacteriën die goed voor je zijn. Maar als je je flamoes toch een ‘v-kuur’ wil geven, kan je best oppassen dat je lippen niet verbranden.

Gesponsorde artikelen