Vaarwel jeugd: de Vleermuis-achtbaan verdwijnt uit Plopsaland

Vaarwel jeugd: de Vleermuis-achtbaan verdwijnt uit Plopsaland

Herinner je je de Vleermuis-achtbaan uit Plopsaland nog? Begin maar te janken, want de attractie is verkocht aan een niet-Europees pretpark. De capaciteit van Plopsaland was te klein geworden voor de meer dan één miljoen mensen die jaarlijks naar De Panne afzakken. In de plaats komt een groene picknickplek.

De Vleermuis-achtbaan … Veel van ons hebben er als kind nog op gezeten. De attractie staat er al sinds de opening van Plopsaland in 2000. “Ze is te klein geworden voor ons park”, zegt Plopsaland-CEO Steve Van den Kerkhof in de kranten van De Persgroep. “In de beginperiode hadden we een half miljoen bezoekers, vandaag zijn er dat 1.250.000. Er waren altijd lange wachtrijen, een bewijs van het succes, maar ook van het feit dat de attractie te klein was geworden voor het park. Dat we ze nu hebben verkocht, geeft me een vreemd gevoel. Ik word oud.”

Anonieme koper

De Vleermuis had een maximale hoogte van zo’n elf meter, een ritje duurde ongeveer 40 seconden en de maximale snelheid bedroeg 30 kilometer per uur. Het bijzondere: er waren twee lussen van 170 meter.

“De nieuwe eigenaar wil liever niet genoemd worden en ook over de verkoopprijs kan ik niet uitweiden”, zegt Van den Kerkhof. “Het is een pretpark buiten Europa en we zijn bijzonder tevreden met de prijs die we ontvingen.”