Left Right
scrollTop top

Vaccinatiecentrum Gent krijgt te maken met stroompanne, 3.740 flacons moeten onderzocht worden


Vaccinatiecentrum Gent
© Stad Gent

In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg het vaccinatiecentrum van Gent in Flanders Expo te maken met en elektriciteitspanne. Daardoor vielen de diepvriezers waarin de vaccins bewaard werden enkele uren uit. De 3.740 opgeslagen flacons moeten nu onderzocht worden om te bekijken of ze nog bruikbaar zijn.

Wie vanmorgen een afspraak had in het vaccinatiecentrum van Flanders Expo in Gent moest noodgedwongen een andere datum inplannen. Door een stroompanne moeten nu opgeslagen dosissen van het vaccin nu gecontroleerd worden. Stad Gent laat wel weten dat de vaccinatie sinds 10 uur opnieuw normaal verloopt en dat dit niet zal zorgen voor vertraging in het vaccinatieproces.

Onderzoek

De 3.740 opgeslagen flacons moeten nu onderzocht worden om na te gaan of ze nog bruikbaar zijn. Dat zal gebeuren door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).

Ondertussen kan het Gentse vaccinatiecentrum gebruik maken van vaccins van het UZ Gent en omliggende vaccinatiecentra. Waarnemend Gents burgemeester Sofie Bracke stelt iedereen gerust. “Sinds 10 uur zijn we terug operationeel. We verwachten geen vertraging op de verdere vaccinatie. Ook wie deze ochtend tussen 8 en 10 uur langskwam, kreeg een nieuwe afspraak heel kortbij, of wordt vandaag opgebeld om zich later op de dag te laten vaccineren.” Zelfs als de vaccins niet goedgekeurd worden, zal er geen vertraging opgelopen worden, zo klinkt het.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…