Vader Amy Winehouse werkt aan film over haar leven

Amy Winehouse
EPA

Mitch Winehouse, de vader van Amy Winehouse, werkt aan een film over het leven van zijn dochter. De zangeres Amy Winehouse overleed in 2011 aan een alcoholvergiftiging. Ze werd 27 jaar oud. De zangeres overleed op het hoogtepunt van haar korte maar succesvolle carrière, waardoor er dus stof genoeg is voor een film over haar bewogen leven.

Ja, het is ondertussen echt al negen jaar geleden dat Amy Winehouse om het leven kwam. De Britse zangeres scoorde hits met Back To Black en Valerie, maar overleed op 27-jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging. Haar vader hoopt nu, tien jaar na haar overlijden, een film uit te brengen over het leven van z’n dochter.

Biopic

Het zal gaan over een biopic, de filmversie van een biografie dus, over het leven van de zangeres. “De film zal uitkomen binnen een jaar of twee. We zijn de ‘spreekfase’ al voorbij, en zijn ondertussen bezig aan het script.” Het zal bovendien Mitch Winehouse zelf zijn die zal beslissen wie de rol van z’n dochter voor haar rekening zal nemen. En voor die rol heeft hij ook al een idee: “Een onbekende actrice, liefst een joods meisje van Noord- of Oost-Londen.

Het is niet de eerste film die wordt uitgebracht over het leven van Amy Winehouse. In 2015 verscheen Amy, een documentaire over het leven van Amy Winehouse. Aan die documentaire werkten ook vader Mitch Winehouse en Mark Ronson mee, met wie Amy meermaals samenwerkte tijdens haar carrière. In 2018 volgde een tweede documentaire over het leven van Amy Winehouse, Amy Winehouse: Back to Black, gemaakt door de BBC.

Maar over beide documentaires was Mitch Winehouse niet te spreken. Hij omschreef de films als een “schande” en vond dat de regisseurs zich moesten schamen. Dus komt hij nu zelf met zijn eigen versie. Deze keer wordt het dus geen documentaire, maar zal het leven van Amy Winehouse nagespeeld worden door acteurs.

Broadway show

Naast de film werkt vader Mitch ook aan een broadway show over zijn dochter. En ook daar wil hij “Amy tonen zoals ze echt was”. Met de film en de broadway show hoopt Mitch het verhaal van z’n dochter te brengen op zijn eigen manier.

En dat is volgens hem ook de manier waarop Amy zelf zou willen dat ze herdacht wordt. In de broadway musical zullen ongetwijfeld ook de nummers van Amy Winehouse te horen zijn. Eerder waren er al plannen voor een musical met de nummers van Amy Winehouse, maar door copyright problemen kwam die er uiteindelijk niet.

Gesponsorde artikelen