Vader Louis Michel gaat door het lint bij  Linda De Win, na vraag over Reynders

vrt

De pitbull van de Wetstraat slaat weer toe. Villa Politica is terug en beet zich vast in het dossier van Marianne Thyssen en Didier Reynders. Die eerste werd Europees Commissaris, die tweede en heel de MR hadden gedroomd van Reynders te sturen. En toen Louis Michel daarover vragen kreeg van Linda De Win ging het licht even helemaal uit.

Het zit precies diep bij de MR en de familie Michel, die gemiste Europese exit voor Reynders. Tijdens een live uitzending van Villa Politica ging vader Louis Michel helemaal loos, op de vraag wat er nu met Reynders moest gebeuren (4 min 45 sec.).

“Ah non, c’est fini”

“Kan hij nog premier worden?”, vroeg De Win kordaat. “Neen, neen. Ah non, c’est fini. Ik had u gewaarschuwd. Ik praat daar niet over, en zal dat dus niet doen”, reageert Michel woest. Maar De Win geeft niet af: “Mag ik dan vragen of u raad geeft aan uw zoon?”

“Neen, absoluut niet”, reageert Michel, nog bozer. Een Michel zet even de puntjes op de i: “U moet zich houden aan de afspraken. Ik heb heel duidelijk gezegd dat ik niet praat over de Belgische politiek.” Later stelt De Win op Twitter “dat er helemaal niets is afgesproken”.

Dat er een afspraak zou geweest zijn, is natuurlijk wel heel vreemd: een interview in een politiek programma, en het mag niet over politiek gaan? Eerder tijdens het gesprek had De Win uiteraard de mening van Michel gevraagd over Marianne Thyssen als nieuwe Europees commissaris. “Ik had eerder iemand anders gekozen”, stelde Michel. “Wie dan?”, wilde De Win weten. “Ge kent het antwoord hé”, repliceerde Michel meteen.

Huichelachtig interview

Dat Michel en Reynders absoluut geen vrienden zijn is een publiek geheim. Al jaren woedt binnen de MR een machtsstrijd tussen beide clans. Maar aan De Win stak Michel een lofzang over Reynders af. Allerlei argumenten waarom die zo’n geniale commissaris had kunnen worden kwamen op tafel: “Omdat hij ervaring heeft als minister, omdat hij internationale relaties heeft, omdat hij zéér bekwaam is.”

Behoorlijk huichelachtig, want in zijn boze bui kwam hij daar ook meteen op terug: niet alleen had De Win gedurfd om hem vragen over België te stellen, maar ze had hem ook zitten “ambeteren met Thyssen.”

Meer
Lees meer...