Vader en coach van UFC-kampioen Nurmagomedov overleden

Khabib father
ISOPIX

Abdulmanap Nurmagomedov, de vader en coach van UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov, is vorige week op 57-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Moskou.

In mei werd de MMA-coach opgenomen in een ziekenhuis toen bleek dat hij besmet was met het coronavirus. De voormalige worstelaar had al onderliggende gezondheidsklachten. Zo onderging hij vorig jaar nog een hartoperatie. De afgelopen twee maanden werd hij tweemaal in een kunstmatige coma gehouden.

Khabib and father MMA
EPA

Khabib Nurmagomedov schreef vorige week op Instagram dat zijn vader hersteld was van Covid-19, maar dat hij nog op de afdeling intensieve zorgen lag vanwege complicaties aan zijn hart en nieren. De man overleed vrijdag in een ziekenhuis in Moskou. De manager van Khabib bevestigde het nieuws op Twitter.

Ongeslagen

De 31-jarige Khabib Nurmagomedov, die van jongs af aan werd getraind door zijn vader, is de huidige wereldkampioen lichtgewicht bij de UFC. De Rus is ongeslagen met 28 zeges. In 2018 won hij van de toenmalige kampioen Conor McGregor, die meteen zijn medeleven betuigde op Twitter.

Abdulmanap and Poetin
Vader Abdulmanap en zoon Khabib op bezoek bij president Poetin, zelf een fervent vechtsporter. (ISOPIX)

Naast zijn zoon coachte de voormalige worstelaar ook veel andere wereldkampioenen in verschillende gevechtsdisciplines, waaronder de huidige UFC-vechter Islam Makhachev.

View this post on Instagram

Father.

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Gesponsorde artikelen