Left Right
scrollTop top

Vakbond blokkeert depots AB InBev: dit weekend water op café?


Vakbond blokkeert depots AB InBev: dit weekend water op café?

Veel depots van AB InBev zijn geblokkeerd door vakbondsleden die misnoegd zijn over de herstructureringsplannen van de bierproducent. Maar wat als die depots nog even geblokkeerd blijven? Moeten we dan binnenkort water drinken op café? 

Een groot aantal depots van AB InBev zijn geblokkeerd en daardoor kunnen honderden cafés niet bevoorraad worden. Horeca Vlaanderen probeert gerust te stellen, maar we zijn nog niet helemaal van onze schrik af. “De meeste drankgelegenheden zijn nog voldoende bevoorraad”, laat Horeca Vlaanderen-woordvoerder Filip Vanheusden aan de VRT weten. “Maar zaken waar vandaag drank geleverd zou worden, kunnen natuurlijk wel in de problemen komen, komend weekend.”

Vanheusden geeft toe dat de bevoorrading van horecagelegenheden wel in de problemen komt als de staking langer dan dit weekend aanhoudt: “Horeca-uitbaters zullen dan in problemen komen, waar ze zelf niet om gevraagd hebben.”

Uitzondering

De meeste horecazaken zijn verbonden aan een brouwerij, waardoor ze slechts van een beperkt aantal leveranciers dranken mogen inslaan. Horeca Vlaanderen stelt voor om, als de staking blijft duren, een uitzondering te maken op het contract en handelaars even toe te laten om bij andere leveranciers bier te kopen.

Herstructurering

De vakbond komt in actie tegen de herstructureringsplannen van AB Inbev. “We hebben geen enkel signaal gekregen van de directie dat men wil onderhandelen”, zegt vakbondssecretaris Kris Vanautgaerden (ACV) aan de VRT.

AB InBev is als eerste van plan om vier werknemers van het depot in Leuven naar Hasselt over te plaatsen. Onderhandelingen over de herstructureringen liepen op niets uit. AB InBev liet gisteren al weten de vakbondsacties te betreuren. Het is nog niet geweten wanneer de vakbond de blokkade zal stoppen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308