Valt dit weekend de eerste sneeuw in ons land?

Valt dit weekend de eerste sneeuw in ons land?

De eerste sneeuw, is het binnenkort al zover? Als we de voorspellingen moeten geloven wél. Tegen het einde van de week wordt het gevoelig frisser. En zondagnacht zou het in de Ardennen weleens kunnen sneeuwen.

De komende dagen wordt het een pak kouder in ons land. Dat melden Noodweer BeNeLux, Meteovista, Meteo en Het Nieuwsblad. Vandaag liggen de maxima tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en tussen 13 en lokaal 15 graden op andere plaatsen.

De invloed van het hogedrukgebied neemt morgen weer af en het wordt op veel plaatsen zwaarbewolkt. Er is kans op plaatselijke buien, maar het blijft overwegend droog. De maxima liggen tussen 11 graden in Hoog-België en 14 of 15 graden in het westen. Er waait een matige wind.

Vrijdag blijft het overwegend droog met een afwisseling van zon en wolken. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden.

Zaterdag trekt een storing van het westen naar oosten van het land. We mogen ons aan hevige regen verwachten. Plaatselijk kunnen er opklaringen zijn en de temperaturen blijven vrij zacht tot mogelijk 15 graden in het oosten van het land.

Zondag komt er een onstabiele maritieme luchtstroming met buien op ons af. Het wordt frisser met maxima tussen 7 en 11 graden. ’s Nachts kan het vriezen in de Ardennen, de kans op de eerste sneeuwvlokken is groot.

Gesponsorde artikelen