Valt jouw iPhone soms ook uit bij 25 procent? Zo los je het op

Valt jouw iPhone soms ook uit bij 25 procent? Zo los je het op

Elke iPhonegebruiker heeft het wel al eens meegemaakt. Je iPhone staat nog op 25 procent … en plots valt hij doodleuk uit. En als je ‘m dan terug in de lader steekt, springt hij meteen terug naar pakweg 30 procent. Extreem vervelend, maar zo los je het op!

Jij en je iPhone, da’s waarschijnlijk een haat-liefdeverhouding. Je zou ‘m niet kunnen missen, maar je kan zo ongelofelijk gefrustreerd raken van de batterij. Een powerbank biedt dikwijls de oplossing, maar wie heeft dat altijd bij?

De boosdoeners die je batterij leegzuigen, zijn dikwijls apps die op de achtergrond werken zonder dat je het doorhebt. Het gaat over Facebook, Messenger, Instagram en andere sociale media, maar ook over bijvoorbeeld Google Maps. In instellingen -> batterij -> batterijgebruik zie je meteen dewelke het zwaarst zijn voor je telefoon.

Dé oplossing

Maar er is goed nieuws: je iPhone is niet kapot en er bestaat een simpel trucje om het probleem op te lossen. Laat eerst en vooral je gsm volledig leeglopen tot hij vanzelf uitvalt. Laat ‘m dan helemaal opladen terwijl hij uitgeschakeld is. Nu moet je je iPhone resetten (maar no worries: je bent niets kwijt). Dat doe je door je vergrendelknop en je homeknop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Na een paar seconden krijg je het Apple-logo te zien en zou het probleem opgelost zijn. Zo simpel is het!

iStock

Gesponsorde artikelen