‘Vampire Diaries’-Nina Dobrev was bijna niet Elena Gilbert

Comic-Con International 2014 - Day 3
GettyImages

De Amerikaanse serie The Vampire Diaries is exact tien jaar oud. De serie startte in 2009 en wilde zich afzetten van de Twilight-reeks. De verhaallijn was simpel: één bloedmooi meisje op de middelbare school dat achternagelopen werd door twee even knappe vampierbroers. Maar Nina Dobrev, die Elena (het bloedmooie meisje) speelde in de reeks, werd bijna niet gecast.

The Vampire Diaries blaast tien kaarsjes uit. De reeks startte exact tien jaar geleden met de eerste aflevering. En die bleek een groot succes. Want de serie liep maar liefst voor acht seizoenen op de Amerikaanse televisie. En de pilot aflevering is het meest bekeken in de geschiedenis van de zender The CW. Maar Nina Dobrev die het ontzettend knappe meisje Elena Gilbert speelde in de serie greep bijna naast de hoofdrol.

Iets anders dan Twilight

De serie was bij ons ook een groot succes. Heel ons land kende het verhaal van Elena, het knappe schoolmeisje dat haar ouders verloor tijdens een ongeluk met de auto, die achternagezeten werd door de bloeddorstig mooie Stefan en Damon. En bloeddorstig kan je letterlijk nemen, want de twee broers waren vampieren.

The Vampire Diaries lijkt totaal niet op de Twilight-reeks, wat wel gedacht werd. Deze serie voelde echter en toonde ook de donkere kant van het vampier zijn. Bloed stroomde letterlijk van je scherm. Maar desondanks primeerde de love triangle tussen Elena, Damon en Stefan, die een ontzettend vreemde verstandhouding hadden met elkaar.

Na een periode van maar liefst acht jaar zette het Amerikaanse netwerk The CW een punt achter de verhalen van het trio. Dat was een beslissing in samenspraak met de acteurs die het ook welletjes vonden.

Nina Dobrev bijna niet gecast

The 40th Annual People's Choice Awards - Show
GettyImages

Nu, tien jaar na het begin van de serie, komt aan het licht dat Nina Dobrev (Elena Gilbert in de serie) de hoofdrol bijna niet had gekregen. De serie is namelijk gebaseerd op de boeken van de Amerikaanse schrijfster L.J. Smith. Daarin had de originele Elena blond haar en blauwe ogen. Het compleet tegenovergestelde van Nina Dobrev.

De actrices die de makers van de serie daardoor in gedachten hadden waren Ashlee Simpson of Ashley Tisdale. Die laatste ken je ongetwijfeld nog als Sharpey van de High School Musical-films. Zij kon de rol toen niet aannemen omdat ze al meespeelde in een andere reeks van The CW.

Nina Dobrev viel eigenlijk niet op tijdens de castings voor de rol van Elena. Dat kwam omdat ze volgens haar management ziek was. Daarom stuurde de actrice achteraf een videotape op waarin ze de scène van haar casting opnieuw speelde. Dát was doorslaggevend voor de producer van The Vampire Diaries, Julie Plec.

Gesponsorde artikelen