Van ego gesproken: deze acteur is de reden waarom ‘The Big Bang Theory’ ermee stopt

Van ego gesproken: deze acteur is de reden waarom ‘The Big Bang Theory’ ermee stopt

We weten dat ‘The Big Bang Theory’ ermee ophoudt tegen het einde van 2019, maar een expliciete reden is daarvoor niet gegeven. Nu blijkt dat het alles te maken heeft met hoofdrolspeler Jim Parsons.

De reden CBS en Warner Bros. de stekker trekken uit The Big Bang Theory is bekend. Jim Parsons, die het belangrijkste personage Sheldon vertolkt, wou met de show stoppen. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite EW.

De zeven hoofdrolspelers verdienen elk ondertussen 900.000 dollar per aflevering. Dat is een absoluut recordbedrag. Parsons zijn collega’s, Kaley Cuoco, Johnny Galecki, Kunal Nayyar en Simon Helberg, hadden volgens EW graag nog zo’n 50 miljoen dollar verdiend door de komende twee jaar nog aan de show te werken.

Veel fans vinden echter dat de show al lang had moeten eindigen. Wellicht is Parsons het beu om door de hele wereld aanzien te worden als de nerdy Sheldon.

Langstlopende sitcom VS

The Big Bang Theory ging voor het eerst in première in 2007. De serie werd 52 keer genomineerd voor een Emmy, waarvan het er 10 won.

De reeks stopt na maar liefst 279 afleveringen. Daarmee is The Big Bang Theory de langstlopende sitcom uit de Amerikaanse televisiegeschiedenis. Het laatste seizoen gaat in september van start in de VS, de laatste aflevering zal in mei 2019 worden uitgezonden. Wanneer het laatste seizoen bij ons uitgezonden wordt, is nog niet bekend.

Gesponsorde artikelen