Left Right
scrollTop top

Van elitair gesproken: Sony brengt luidspreker van 6.918 euro uit met gouden volumeknop


Van elitair gesproken: Sony brengt luidspreker van 6.918 euro uit met gouden volumeknop

Als je de Lotto gewonnen hebt en alles in één keer wil opdoen, dan zijn dit de ideale luidsprekers voor jou. Sony heeft vorige week op de Hong Kong High-End Audio Visual Show de nieuwe producten van hun Signature Series voorgesteld: naast een set van in-ear headphones van ongeveer 1.500 euro zijn er nu speakers met een gouden volumeknop voor ‘amper’ 6.918 euro. O ja, en je krijgt er ook een digital music player bij.

Voor wie toch interesse zou hebben: de DMP-Z1 digital music player ondersteunt alle music formats van hoge resolutie. De “audiophile-grade” headphone amp met gouden volumeknop is er “om absolute puurheid op het vlak van geluid te garanderen”. Alsof dat allemaal nog niet extravagant genoeg is, bestaat het soldeersel van het toestel ook gedeeltelijk uit goud “om de doorkomst van het signaal te optimaliseren”. Dat meldt de techwebsite Head-Fi.

Kwaliteit van platenspeler

Daarnaast komt de “audiophile-grade” headphone amp met nog een aantal technisch hoogstaande snufjes. Zo beschikt het over een ‘vinyl processor’. Sony beweert dat het toestel daarmee de warme sound van oude platen kan overbrengen, zelfs al gaat het om digitale muziek. De DSEEn HX processor is blijkbaar dus in staat om audio, gaande van instrumenten tot vocalen, die verloren is gegaan tijdens de digitale audiocompressie, te recupereren. De DMP-Z1 heeft een interne opslagcapaciteit van 256GB en twee slots voor microSD-kaarten. Want als je net duizenden euro’s besteed hebt aan luidsprekers, dan wil te toch écht wel naar véél muziek luisteren.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Biden vs Trump

Amerikaanse verkiezingen live

Nog >>

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308