Van Facebooks nieuwe 360-gradenfilmpjes ga je werkelijk achterover vallen

Van Facebooks nieuwe 360-gradenfilmpjes ga je werkelijk achterover vallen

Sociaalnetwerksite Facebook heeft z’n nieuwe 360-gradenfilmpjes geïntroduceerd, en die zijn echt wel heel mooi. In samenwerking met de VR-afdeling Oculus worden filmpjes gemaakt waarin je constant zelf kan beslissen naar welke kant je wil kijken.

Aangezien beelden veel meer zeggen dan woorden, kan je het filmpje maar beter zelf eens bekijken. Gewoon op de start-knop klikken, en dan kan je zelf beslissen waar je naar kijkt. Je moet je muisknop ingedrukt houden, en je kan in alle richtingen kijken. Als je dit filmpje op volledig scherm op een Android-toestel bekijkt, dan zou het filmpje je bewegingen moeten volgen. Op iOS zou alles pas over enkele maanden werken.

Bij Facebook zeggen ze dat het hun doel is om “mensen te verbinden met zaken die ze belangrijk vinden, elke dag opnieuw. En we hebben gezien dat mensen in hun nieuwsoverzicht houden van inhoud waarin ze ondergedompeld kunnen worden. Dat is ook de reden waarom filmpjes zo populair zijn op Facebook”, zo schrijft de sociaalnetwerksite in een blogbericht. “En we zijn erg opgetogen dat we nu een stap verder kunnen gaan met 360-gradenfilmpjes.”

Voor deze nieuws filmpjes werkte Facebook voor het eerst echt samen met Oculus, de makers van de virtualreailtybril die door Facebook voor veel geld werd overgekocht. De filmpjes moeten een voorproefje zijn van de mogelijkheden van de bril. Als je met die VR-bril zo’n filmpje bekijkt, dan moet je gewoon kunnen rondkijken door je hoofd te draaien, alsof je dus midden in het filmpje staat.

Naast Star Wars hebben ook GoPro en LeBron James al van die 360-gradenfilmpjes online gezet.

Gesponsorde artikelen