Van Pinot tot Valverde, de fietswereld eert Bjorg Lambrecht

Bjorg Lambrecht
Epa

Hij was een van onze grootste toekomstige helden en zou nog veel prijzen in de wacht slepen. Bjorg Lambrecht was amper 22 jaar oud en is gestorven na een tragische val tijdens de Ronde van Polen.

Bjorg Lambrecht heeft een grote indruk gemaakt op de Belgen: hij finishte als vierde in de Waalse Pijl, als zesde in de Amstel Gold Race en als vijfde in de Brabantse Pijl. Hij eindigde op een twaalfde plaats in de laatste etappe van de Dauphiné, een van de belangrijkere wielerwedstrijden.

Bjorg Lambrecht (22) overleden na val in Ronde van Polen.

Lambrecht had met zijn 1,65 meter en 56 kilo het perfecte profiel om bergtoppen te beklimmen. Die eigenschap was enorm veelbelovend. In de Ronde van de Toekomst in 2017 werd hij tweede, hij finishte een dikke minuut na Egan Bernal. En dat was een indrukwekkende prestatie, want die Bernal won dit jaar de Tour de France.

Meerdere tegenslagen voor Belgisch wielrenners

Het Belgisch wielrennen is jammer genoeg niet gespaard gebleven de afgelopen jaren. Denk maar terug aan Antoine Demoitié (25), die stierf in Gent-Wevelgem na een aanrijding met een motorfiets. Daan Myngheer (22) werd in 2016, een dag na de dood van Demoitié, slachtoffer van een hartstilstand. Michel Goolaerts (23) stierf ook aan een hartstilstand tijdens Parijs-Roubaix in 2018. Of denk terug aan Stef Loos (19) die op 18 maart dit jaar stierf nadat een busje hem tijdens de Grand Prix van Alfred-Gadenne geraakt had.

We denken terug aan het immense talent van Bjorg Lambrecht, de wereld van het wielrennen leeft ontzettend mee met hem.

Zijn team tweette dit:

Zijn manager herdenkt hem zo:

Zijn collega’s denken emotioneel aan hem terug:

Bjorg Lambrecht was ook geliefd bij zijn Belgische collega’s:

Gesponsorde artikelen