Van verliefd op Batman naar lesbisch: er komt een nieuwe superheldenreeks over … Batwoman

Van verliefd op Batman naar lesbisch: er komt een nieuwe superheldenreeks over … Batwoman

De makers van ‘Arrow’, ‘The Flash’, ‘Supergirl’ en ‘Legends of Tomorrow’ komen met een nieuwe superheldenreeks: ‘Batwoman’, de eerste superheld van DC Comics die openlijk homoseksueel was.

Wat best ironisch was, want Batwoman (Kate Kane) werd in de jaren vijftig geïntroduceerd als liefje voor Batman om geruchten over diens vermeende homoseksualiteit te ontkrachten. In 2006 kwam ze opnieuw voor in de strips van DC, deze keer als de lesbische Kate Kane.

Batwoman is vanaf volgend jaar te zien, wellicht ook bij ons op Netflix. Caroline Dries is schrijver en uitvoerend producent. Zij was de drijvende kracht achter The Vampire Diaries en schreef een pak afleveringen van Smallville.

Batwoman is niet echt een bekende bij het groot publiek. Ze verscheen voor het eerst ten tonele in nummer 233 van Detective Comics in juli 1956. Batwoman kwam tussen 1956 en 1964 in verschillende Batmanverhalen voor als medestander van Batman, die haar probeert te bewegen het bestrijden van misdaad uit veiligheidsoverwegingen op te geven.

Eén van haar bedenkers, Bob Kane, heeft beweerd dat hij haar getekend heeft naar voorbeeld van zijn echtgenote.

Van verliefd op Batman naar lesbisch

In 1961 werd Batwoman voor het eerst vergezeld door haar nichtje Batgirl, en werd gepoogd een verhaallijn uit te werken waarbij beide dames romantische gevoelens voor respectievelijk Batman en zijn hulpje Robin. Dat sloeg nooit echt aan en in 1964 verdwenen zowel Batwoman als Batgirl uit de Batmanserie.

In de jaren zeventig werd Batwoman opnieuw geïntroduceerd samen met een nieuwe Batgirl (Barbara Gordon). In 1979 werd ze gedood door de League of Assassins in DC Comics nummer 485.

DC Comics introduceerde Batwoman opnieuw in 2006. In haar laatste incarnatie is ze lesbisch en heeft ze een romantisch verleden met rechercheur Renee Montoya.

Gesponsorde artikelen