Left Right
scrollTop top

Vanaf oktober zijn fans van Prince ook welkom in Paisley Park


Vanaf oktober zijn fans van Prince ook welkom in Paisley Park

Vier maanden is het ondertussen al geleden dat Prince stierf. Zijn lichaam werd gevonden in zijn woon- en werkcomplex Paisley Park in Minneapolis. Daarmee komen de erfgenamen, zo zegt zus Tyka Nelson, tegemoet aan de droom van de zanger om zijn complex open te stellen voor het publiek, een doel waar hij ook tijdens zijn leven nog actief naar toe werkte.

Reservaties voor de eerste rondleidingen in Paisley Park zijn al vanaf morgen te maken, de eerste bezoekers kunnen in oktober het gebouw betreden waar Prince woonde en werkte.

6.000m²

Het domein behelst zo’n 6.000 vierkante meter en bezoekers zullen samen met een gids vier opnamestudio’s kunnen bezoeken, maar ook de repetitieruimtes die in het complex gebouwd zijn, de concerthal waar Prince concerten gaf met bevriende artiesten en de private club. Ook het privécomplex mag betreden worden, daar zullen zijn awards tentoongesteld staan en zullen kleren te bezichtigen zijn die Prince op het podium gedragen heeft. Tot slot zullen ook zijn instrumenten bezichtigd kunnen worden en zullen er zeldzame muziekfragmenten te beluisteren zijn.

Het domein zal geleid worden door hetzelfde bedrijf dat ook Graceland van Elvis onder zijn hoede heeft.

Een sterk gevoel van verbondenheid

Sinds 1985 – toen Prince ook het gelijknamige nummer Paisley Park uitbracht – werd het complex niet enkel een thuis voor Prince, maar ook dé plek waar zijn creativiteit gestimuleerd werd en tot uiting werd gebracht. Het is dan ook geen toeval dat het lichaam van de muzikant en zanger daar werd gevonden in een lift, onderweg naar één van de opnamestudio’s.

De zussen en broers van Prince – Sharon, Norrine, John en Tyka Nelson, Omarr Baker en Alfred Jackso – schrijven in een persbericht dat ze ontzettend geraakt werden dor de enorme hoeveelheid fans die na de dood van Prince naar Minneapolis afzakten om er te rouwen. Ze willen dus iets teruggeven: een unieke ervaring zoals Prince ze gewild zou hebben. “En, het belangrijkste: het museum zal de genialiteit van Prince tentoonstellen, zijn nalatenschap eer aan doen en een sterk gevoel van verbondenheid uitdragen.”

Tickets voor het museam zijn al vanaf morgen te koop via deze website. De eerste tour start op 6 oktober. Hoeveel een rondleiding zal kosten, is op dit moment niet duidelijk.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658