Vanaf vandaag crossplay op PlayStation 4 voor ‘Fortnite’: eindelijk gedaan met protectionistisch beleid Sony

Vanaf vandaag crossplay op PlayStation 4 voor ‘Fortnite’: eindelijk gedaan met protectionistisch beleid Sony

Gamers zijn al lang aan het wachten voor crossplatform opties voor het razend populaire spel ‘Fortnite’. En de producenten hebben geluisterd: vanaf vandaag wordt het mogelijk voor PlayStation 4-spelers mogelijk om crossplatform-speelsessies te houden met gamers met andere besturingssystemen.

Op de blog van PlayStation staat te lezen dat het bedrijf na een uitvoerig evaluatieproces besloten heeft om PlayStation 4-gebruikers Fortinite samen te laten spelen met teamgenoten op Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Windows en Mac. De nieuwe optie wordt eerst in een open bèta testprogramma gelanceerd.

(Morgen komt seizoen 6 van Fornite uit. Klik hier voor meer details.)

Die mogelijkheid gaat vandaag in. Later zal de optie ook uitgebreid worden naar andere games. “We zullen de community op de hoogte houden zodra we meer details hebben als het om gaat meer details over de loopduur van de bèta, en wat dit betekent voor andere titels in de toekomst”, staat er te lezen.

Om welke titels het zal gaan, is nog niet geweten.

(Hier kan je het eerste artwork van Fortnite seizoen 6 bekijken)

Kritiek van fans

Veel Fortnite-spelers hadden kritiek omdat de versie op PlayStation 4 niet compatibel was met die van de Nintendo Switch. Bovendien kon zelfs een Epic-account dat eerder op de PlayStation 4 was gebruikt, niet gelinkt worden aan de Nintendo Switch. Dat was allemaal te wijten aan het protectionistische beleid van Sony.

Bij Sony verwoorden ze het zo: “We zijn al 24 jaar aan het proberen om onze fans de beste game-ervaringen te geven vanuit het unieke perspectief van PlayStation. Tegenwoordig zijn de groepen rond games zo geëvolueerd dat crossplatform-opties erg belangrijk zijn voor gamers. Wij zien dat nu in.”

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen