Left Right
scrollTop top

Vanaf vandaag gratis wifi in deze stations NMBS, maar komt het ooit op de trein?


Vanaf vandaag gratis wifi in deze stations NMBS, maar komt het ooit op de trein?

NMBS biedt vanaf vandaag gratis wifi aan in verschillende grote stations. De NMBS wil zo een toegeving doen aan de vraag van reizigers om wifi op de trein mogelijk te maken. Maar voorlopig zullen we het dus met wifi in stations moeten doen en zit wifi in de trein zelf er nog niet aan te komen.

Al jaren vragen reizigers om gratis wifi op de trein. (Lees hier meer over de frustraties van treinreizigers) Dit is in andere landen, zoals Nederland en het Verenigd Koninkrijk, is dit al enkele jaren mogelijk. Maar bij ons blijft het onmogelijk, al doet de NMBS vandaag een eerste toegeving.

In welke stations is er gratis wifi?

Vanaf vandaag is er gratis wifi beschikbaar in de stations van Antwerpen (Berchem en Centraal), Brugge, Brussel (Airport-Zaventem, Centraal, Luxemburg, Schuman en Zuid), Charleroi-Zuid, Denderleeuw, Gembloux, Halle, Hasselt, Leuven, Luik-Guillemins, Namen, Ottignies, Sint-Niklaas en Vilvoorde.

Binnenkort komen daar de volgende stations bij: Aalst, Bergen, Brussel-Noord, Doornik, Gent-Sint-Pieters, Kortrijk, Mechelen en Oostende. Je zal de eerste keer een profiel moeten aanmaken om gebruik te kunnen maken van de wifi, maar nadien zal je altijd vlot kunnen surfen op het netwerk van NMBS.

Wifi op de trein?

We kunnen vanaf vandaag dus gratis surfen in de grote stations. Maar wifi op de trein blijft voorlopig uit. De reden daarvoor is dat de kostprijs simpelweg te hoog is voor de NMBS.

“We zijn wel aan het onderhandelen met de netwerkproviders om een stabielere en betere dekking te krijgen van het 4G-netwerk langs de spoorlijnen”, legt woordvoerder Dimitri Temmerman uit aan VRTNWS. Voorlopig zullen we het dus moeten doen met wifi in de stations, wat uiteraard wel handig is om snel je verbindingen op te zoeken, maar je niet verder zal helpen wanneer je op een trein met vertraging zit.

Netflix Originals downloaden op je smartphone in het treinstation om ze nadien offline te bekijken op de trein dan maar? (Bekijk hier de 50 beste Netflix-reeksen.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899