Vandaag 24 uur flitsmarathon: deze locaties komen in aanmerking

Vandaag 24 uur flitsmarathon: deze locaties komen in aanmerking

De federale politie zal vandaag 24 uur lang een flitsmarathon houden. Dit keer kadert de actie in een Europees initiatief. In maar liefst 26 Europese landen zal er op te snel rijden gecontroleerd worden. De vorige flitsmarathon in ons land dateert van oktober 2018. De politie maakt de flitslocaties in ons land niet op voorhand bekend, maar wij wisten enkele kansmakers te achterhalen.

De flitsmarathon is woensdagochtend van start gegaan om 6 uur en duurt tot donderdag om 6 uur. De federale politie heeft die actie aangekondigd en dat is tegenwoordig eigenlijk meer gewoonte dan uitzondering.

De acties kaderen in een themaweek van het Europese verkeerspolitienetwerk TISPOL. Het is de bedoeling dat chauffeurs stilstaan bij hun snelheid en dat op die manier de risico’s voor zichzelf en andere weggebruikers verkleind worden. Dat melden de kranten van Het Mediahuis.

België is kampioen in stressen achter het stuur en in verkeersovertredingen.

Flitslocaties niet bekend

TISPOL-woordvoerder Paolo Cestra zegt ook dat ze de politiekorpsen aanmoedigen om de flitslocaties op voorhand bekend te maken, maar dat is alvast niet gebeurd in de steden Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven, Brugge en Hasselt. “We willen de mentaliteit van bestuurders raken, niet hun portefeuille”, klinkt het nochtans bij TISPOL.

De Nederlanders kunnen het wel: pak minder files daar door extra asfalt.

Vooruitgang

De vorige flitsmarathon dateert van oktober 2018. Toen stelde de politie 27.877 snelheidsovertredingen vast. Dat zijn er zo’n 5.000 minder dan in april 2018. Toen gingen 33.500 chauffeurs op de bon. De flitsmarathon werd toen gehouden in 130 politiezones en de federale wegpolitie hield overal snelheidscontroles. Zo’n 2,54 procent van de van de gecontroleerde bestuurders werd betrapt op te snel rijden.

Hier zijn 5 slechte gewoontes in het verkeer die we van onze ouders leren.

Kansmakers

Naar aanleiding van die flitsmarathon riepen de federale politie en het verkeerscentrum Vias op om zelf locaties door te geven waar de politie snelheidscontroles zou moeten houden. In Antwerpen werd vooral de Kerkstraat genoemd, een zijstraat van de Carnotstraat. In het Oost-Vlaamse Oosterzele kwamen er veel aanvragen voor flitsers in de Rooigemstraat. Ook de Meulesteedsesteenweg in Gent komt in aanmerking. De politie van Leuven heeft dan weer bekend gemaakt waar ze in maart vooral geflitst hebben: de Waversebaan, de St-Jansbergsesteenweg, de Naamsesteenweg, de Platte Lostraat, de Celestijnenlaan, de Kapucijnenvoer, de Doleegstraat en de Brusselsestraat.

Het is niet veel, maar toch: een gewaarschuwd man/vrouw is er twee waard.

Gesponsorde artikelen