Left Right
scrollTop top

Vandaag beslissing over intrekken dotatie Laurent? Tot 77.000 euro minder


Vandaag beslissing over intrekken dotatie Laurent? Tot 77.000 euro minder

Eén september: de kinderen gaan terug naar school en ook de federale regering zit voor het eerst weer samen. Hun eerste agendapunt: de aanwezigheid van prins Laurent op de viering van het 90-jarige bestaan van het Chinese leger. De kans is groot dat hij een deel van zijn jaarlijkse dotatie van 308.000 euro dit jaar nog verliest.

De prins was deze zomer in legeruniform aanwezig op een viering van het 90-jarige bestaan van het Chinese Volksleger. Dat is een controversiële move van de prins, want het Chinese leger heeft een slechte reputatie als het op mensenrechten aankomt bijvoorbeeld. Bovendien heeft Laurent voor zoiets de toestemming nodig van de regering en die had hij niet gevraagd.

Het was de zoveelste frats van Laurent op rij. Premier Charles Michel (MR) had eerder gezegd dat hij Laurent sancties op zou leggen. Blijkbaar heeft het haast, want prins Laurent is het eerste agendapunt op de eerste ministerraad van het nieuwe werkjaar. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Volledige dotatie afnemen, is (nog) niet mogelijk

“De ministerraad zal de premier de opdracht geven de prins te aanhoren,” zegt de woordvoerder van Michel. Dat is de eerste stap van de procedure om Laurent een sanctie op te leggen. Daarna zal Michel een voorstel van een sanctie voorleggen aan de regering. Die zal daar over stemmen. Het zal hoe dan ook om een eenmalige sanctie gaan, want om de volledige dotatie van de prins af te nemen, is nu wettelijk niet mogelijk. Daarvoor zou eerst een nieuwe wet gestemd moeten worden. Laurent krijgt zijn jaarlijkse 308.000 euro in vier schijven uitbetaald, één om de drie maanden. De laatste schijf heeft hij nog niet ontvangen en het is de bedoeling om daar een deel van in te houden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...