Left Right
scrollTop top

Vandaag drukste dag van zomer op Zaventem: hier zijn enkele tips voor vlot vertrek


Vandaag drukste dag van zomer op Zaventem: hier zijn enkele tips voor vlot vertrek

Het wordt vandaag de drukste dag van het jaar op Brussels Airport. In het midden van de zomervakantie is er de ‘traditionele wissel’. Er worden in totaal meer dan 96.000 vertrekkende en aankomende passagiers verwacht. De organisatie raadt vertrekkende reizigers aan om ruim op tijd te komen, want de wachtrijen kunnen vandaag lang zijn op de luchthaven van Zaventem.

Er heerste gisteren al veel drukte op Brussels Airport, maar vandaag wordt het met meer dan 96.000 passagiers de drukste dag van de zomer. Onder hen zijn er 5.000 buitenlandse festivalgangers van Tomorrowland die naar huis gaan.

Lange wachtrijen

Er wordt verwacht dat het het drukst zal zijn tussen 8 uur en 10 uur ’s morgens en tussen 16 uur en 18 uur ’s avonds. Het personeel van de luchthaven verwacht zich dan ook aan langere wachtrijen aan de check-inbalies en security. Daarom worden reizigers opgeroepen om op tijd te komen.

Tips voor vlot vertrek

Enkele tips om tijd te besparen: check op vooraf online in, bekijk de verkeerssituatie online, reserveer een parkeerplaats en breng flesjes water mee. Vergeet ook zeker je reisdocumenten niet en bereid je handbagage voor op de veiligheidscontrole. Zo zijn scherpe voorwerpen verboden en mag je vloeistoffen van maximaal 100 ml meenemen. Bovendien is Brussels Airport gemakkelijk te bereiken met hun openbaar vervoer. Zo rijden er veel bussen naar de luchthaven en is er zelfs een treinstation onder de luchthaven.

Hoe de situatie op een bepaald moment op de luchthaven is, kan je nagaan via de app van Brussels Airport.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308