Vandaag en morgen extreem warm, maar dan gaan we echt naar gewoon Belgisch zomerweer

Vandaag en morgen extreem warm, maar dan gaan we echt naar gewoon Belgisch zomerweer

Veel heb je er misschien niet van gemerkt, maar het was afgelopen weekend iets koeler. Vandaag wordt het echter weer extreem warm. Morgen wordt het nog erger. Maar het ziet ernaar uit dat aan de echte hitte daarna (voorlopig) een einde gaat komen. Eind van deze week wordt het “maar” 24 graden. Gemiddeld goed Belgisch zomerweer dus. 

Aan de kust zorgt de wind van de zee voor verkoeling waardoor het kwik daar rond de 27 graden blijft steken. In het binnenland is de wind zuidelijker en kan het 34 graden worden op het warmst van de dag.

Morgen wordt het zelfs nog wat warmer en zal de temperatuur in het oosten met gemak boven de 35 graden aangeven. Het all-time hitterecord zal niet sneuvelen, maar een dikke 37 en zelfs 38 graden is heel goed mogelijk. Lokaal kan het op het eind van de dag wel gaan druppelen met kans op onweer.

Geen drama

Het ziet er wel naar uit dat dit het laatste wapenfeit van deze hittegolf wordt. Want woensdag en daarna gaat de temperatuur echt naar beneden. Dat klinkt veel dramatischer dan het wellicht wordt: we krijgen mooi, normaal Belgisch zomerweer met hier en daar een bui en een graad of 24. In de nachten koelt het misschien zelfs wel af tot 13 graden. En dat is al lang geleden.

Gesponsorde artikelen