Vandaag geen stoemp met kipfilet: 5 Antwerpse restaurants die je moet leren kennen

Vandaag geen stoemp met kipfilet: 5 Antwerpse restaurants die je moet leren kennen

Koken. Sommige mensen vinden het fantastisch, anderen vinden het verschrikkelijk. Maar is er iemand die de perfecte gelakte pekingeend kan klaarmaken? Of de ideale lasagne? Nergens zo lekker als bij de pro’s. Ik ging op zoek naar 5 restaurants in Antwerpen, elk met hun eigen identiteit. 

ALS HET NIET TE SPECIAAL MAG ZIJN Frans met een vleugje Belgisch

BEL-AIR €€          Het Franse (maar toch ook nog een beetje Belgisch) restaurant Bel-Air bevindt zich in een zijstraat van de Meir. Perfect om na een gezellig dagje shoppen eventjes uit te rusten en de hongerigen te spijzen. Bel-Air voorziet ons van een ruim assortiment wijnen, baguettes, croques, wraps en warme gerechten zoals vers kabeljauw-haasje en lamskoteletjes voor minder dan €16. ♥ Elke woensdag staat er steak natuur 250 gr met verse frietjes en een slaatje op het menu voor maar €9,90.

Zon-don: 09:00-20:00 Vrij-zat: 09:00-22:00

→ Jezustraat 20, 2000 Antwerpen

ALS WE DE ZOMER MISSEN De perfecte Italiaanse avond

MILANO €€€     

Vlakbij het station, en middenin de internationale restaurantjesbuurt bevindt zich het Italiaanse Milano. Op het menu staan allerlei typisch Italiaanse gerechten zoals rundscarpaccio gemarineerd met truffelolie, rucola en parmakaas, tagliolinni funghi en andere sappige termen. Milano is het oudste Italiaanse restaurant van Antwerpen en met zijn Toscaanse interieur stelt het ook zeker niet teleur.     ♥ De keuken blijft elke avond open tot 23u30, zo kan je na een gezellig avondje cinema toch nog ergens lekker tafelen. 

7/7 tot 23:30

→ Statiestraat 11, 2018 Antwerpen

ALS WE HET ECHT EXOTISCH WILLEN De kwaliteitschinees

LIANG’S GARDEN €€€    Liang’s Garden is alles wat je van een Chinees restaurant verwacht, maar dan toch net weer niet. Hoewel het interieur ons zeker erg aan China doet denken, doet Liang’s Garden niet mee aan kitsch. De menukaart toont ons ook de typisch Chinese gerechten, maar dan een beetje duurder dan bij de gemiddelde Chinees. Toch laat men ons ruim de keus. Er zijn verschillende menu’s zoals bv. het Pekingeendfestijn voor €40 per persoon. Op de gewone kaart vinden we gerechten zoals garnalen met oosterse kruiden in looksaus aan €22 en op het Take-Away menu neem je al een Bouddha dish (groenten met tofu) mee naar huis voor maar €16. ♥ Liang’s Garden heeft een aparte vergader- en receptieruimte waar je gemakkelijk een personeelsfeestje kan geven.

Ma-zat: 12:00-14:30 en 18:00-22:00 Gesloten op zondag.

→ General Lemanstraat 54, 2018 A’pen

ALS WE KRAP BIJ KAS ZITTEN Griekse prijs-kwaliteit

GRIEKSE TAVERNE €€    De Griekse Taverne bevindt zich in het Griekse Huis, vlakbij de drukke Antwerpse Hoogstraat. Het restaurant en het terras zien er sober uit: zoals dat in Griekenland wel vaker het geval is. De menukaart is dan weer overvloedig: verschillende aperitieven zoals muskaatwijn, mavro-dafni, ouzo en tsipouro. Ook biedt de Griekste Taverne Irish Coffee aan … bizar. De hoofdgerechten zijn nooit duurder dan €20 en je hebt de keuze uit verschillende Griekse specialiteiten zoals gefrituurde kalamaria of gegrilde zwaardvis met vissaus.        ♥ De Griekste Taverne heeft ook heel wat lekkere dessertjes zoals baklava en karidopita.

7/7 van 15:00 tot 22:00 Tijdens de wintermaanden gesloten op dinsdag.

→ Vlasmarkt 28, 2000 Antwerpen

ALS WE NIET KUNNEN KIEZEN Cambodjaans, Thais en Vietnamees

CAMBODIA €€  Cambodjaans, Thais en Vietnamees tafelen, allemaal op één plek. Cambodia beschikt over een heel uitgebreide kaart aan een zeer aangename prijs. Verschillende exotische soepen (bv. krabsoep met engelhaar) voor niet meer dan €7,50. Verder worden er ons verschillende gerechten met varkensvlees, kip, eend, vis en schaaldieren, rundsvlees en dim sum aangeboden. En nooit voor meer dan €20. Ideaal voor een student op zoek naar iets exotisch.          ♥ Vanop het terras heb je een mooi uitzicht op het Museum Aan de Stroom.

Woe-ma vanaf 18:00 Gesloten op dinsdag

→ Godefriduskaai 10, 2000 Antwerpen

Gesponsorde artikelen