George R.R. Martin in 2019: “Als volgend boek niet klaar is op 29 juli 2020 (vandaag) mogen jullie me opsluiten”

George R.R. Martin
Isopix

Vanaf vandaag mogen fans George R.R. Martin opsluiten in de gevangenis. Vorig jaar liet hij namelijk zelf weten dat fans hem mochten opsluiten als zijn volgend boek in de reeks ‘A Song of Ice and Fire’ niet klaar was op 29 juli 2020. Die dag is vandaag en van zijn nieuwe boek The Winds of Winter is nog geen spoor te bekennen.

George R.R. Martin neemt graag zijn tijd om boeken te schrijven. Zo zat er meer dan vijf jaar tussen het verschijnen van de laatste twee boeken uit de ‘A Song of Ice and Fire’-reeks, waarop de HBO-reeks Game of Thrones gebaseerd is. A Feast for Crows verscheen in november 2015, A Dance with Dragons in juli 2011. En ondertussen wachten we dus al negen jaar op de opvolger The Winds of Winters.

Opsluiten

Maar George R.R. Martin had er deze keer wel vertrouwen in dat hij The Winds of Winter zou kunnen afwerken tegen de zomer van 2020. Specifiek liet hij zelfs weten dat het boek klaar ging zijn op 29 juli 2019, vandaag dus. En daar was hij wel heel zeker van.

In een blogpost schreef hij toen zelfs het volgende: “Als ik The Winds of Winter niet heb afgewerkt wanneer ik in Nieuw-Zeeland aankom voor Worldcon, dan heb je hierbij mijn formele, geschreven toestemming om me op te sluiten in een klein hutje op White Island, dat uitkijkt op dat meer met zwavelzuur tot ik klaar ben. Zolang de dampen mijn oude DOS Word processor niet beschadigen, is het in orde.”

Worldcon ging normaal gezien vandaag, op 29 juli 2020, van start in Nieuw-Zeeland, maar door de uitbraak van het coronavirus werd het omgebouwd tot een virtuele conventie. Dat wil dus zeggen dat Worldcon nog steeds vandaag van start gaat en dat George R.R. Martin nog geen boek heeft afgewerkt. We hebben bij deze dus officieel zijn toestemming om hem in een hutje in Nieuw-Zeeland op te sluiten.

Lockdown

Maar niet getreurd want George R.R. Martin is wel degelijk aan het werken aan The Winds of Winter. Dat liet hij in maart nog weten. In een blogpost liet hij toen weten dat hij “nu meer tijd doorbrengt in Westeros dan in de echte wereld”.Met andere woorden, hij spendeerde een groot deel van z’n tijd aan het schrijven van zijn volgende boek The Winds of Winters.

Maar die laatste inhaalbeweging zorgde er dan toch niet voor dat de auteur zijn eigen deadline kon halen. Hopelijk krijgen we snel een nieuwe deadline van George R.R. Martin.

Gesponsorde artikelen