Vandaag is het Dag van de Chatbot! Dankzij deze 5 lifehacks wordt jouw leven veel eenvoudiger 

Vandaag is het Dag van de Chatbot! Dankzij deze 5 lifehacks wordt jouw leven veel eenvoudiger 

Zie je door de bomen het bos niet meer wanneer je online de reis van je leven probeert te scoren? Of ga je vaak zonder succes op zoek naar allerlei kortingscodes? Da’s allemaal verleden tijd dankzij enkele handige chatbots: ingebouwde tools in ‘Instant Messenger’-programma’s zoals Facebook Messenger, die al je vragen in een vingerknip beantwoorden. En omdat het vandaag ‘Dag van de Chatbot’ is, zijn hier 5 chatbots die je leven een pak makkelijker zullen maken:   

1. Travelbot: de beste reisdeals

Wil je inspiratie opdoen voor je volgende vakantie? En de beste reisdeals vinden? Dan wordt Travelbot jouw nieuwe beste vriend. Je vindt de chatbot op de Facebookpagina ‘Op vakantie gaan’. Gewoon even een berichtje sturen, op “aan de slag” klikken en je kan meteen beginnen met het plannen van je reis. Heb je nog geen idee welke bestemming bij je past? Dan stelt Travelbot je een aantal vragen om te weten wat je leuk vindt op vakantie. Meteen krijg je dan enkele voorstellen voor hotels of pakketreizen. Piece of cake! Begin je koffers maar al in te pakken ;-).

2. Duolingo: de makkelijkste manier om een taal te leren

giphy
Wil je een nieuwe taal leren, maar heb je geen tijd of geld voor een intensieve avondcursus? Dan is Duolingo iets voor jou. Via die app kan je in no time een andere taal onder de knie krijgen. Van Spaans en Italiaans, tot Zweeds en Deens: alles is mogelijk. Sinds kort werkt de app ook met chatbots, die je helpen om gesprekken in een andere taal te oefenen. Buona fortuna!

3. Spaarbot: scoor korting op je online aankopen

giphy

Shopaholics, spring een gat in de lucht, want dankzij deze chatbot kan je heel wat euro’s besparen op je aankopen. Spaarbot is namelijk een Facebookpagina die elke dag speciaal voor jou de nieuwste kortingen opzoekt. Hoe het werkt? Je stuurt gewoon een chatbericht waarin je duidelijk de naam van de webshop vermeldt waar je iets wil kopen. In een mum van tijd stuurt Spaarbot je dan de strafste kortingscodes door. Hij gaat op zoek in onder andere de webshops van Zalando, ZEB, ICI Paris XL, enzovoort. Laat dat geld maar rollen ;-)!

4. Instalocate: de reddende engel wanneer je vlucht vertraging heeft

Wist je dat de luchtvaartmaatschappij je een compensatie moet bieden wanneer je vlucht vertraging heeft? Instalocate kan je hierbij perfect helpen. Het is een chatbot voor Facebook Messenger die vliegtuigen natrekt op basis van het vluchtnummer. Wanneer je vlucht een vertraging heeft, krijg je meteen een bericht. Heb je recht op een compensatie? Ook dan krijg je een melding waarbij je je meteen kan aanmelden om een vergoeding te claimen. Geen eindeloze discussies meer met de vluchtmaatschappij dus.

5. Meditate bot: zalig ontspannen na een drukke dag

Je kent dat wel, van die hectische dagen waarbij je het ene brandje na het andere moet blussen en werkelijk alles misloopt. Wanneer je dan op het einde van de dag thuiskomt, lukt het maar moeilijk om al die problemen en negatieve energie los te laten. Gelukkig is er nu Meditate bot die je daarbij kan helpen. Deze chatbot leert je alles over mediteren en geeft je dagelijkse oefeningen. Namasté!

Of het nu om het vinden van de beste reizen via Travelbot of het scoren van online kortingen via Spaarbot gaat, het is duidelijk dat chatbots je leven een pak makkelijker én goedkoper kunnen maken. En deze Dag van de Chatbot is ideaal om alles eens uit te testen. Enjoy!

Gesponsorde artikelen