Vandaag opnieuw vluchten afgelast op Zaventem wegens sneeuwval

Vandaag opnieuw vluchten afgelast op Zaventem wegens sneeuwval

Ook vandaag vertrekken heel wat vluchten vanop Brussels Airport niet door het winterweer. Andere vluchten hebben vertraging. Gestrande reizigers werden maandagavond door het Rode Kruis opgevangen in de Brabanthal in Leuven. Voor de rest komt het transport in ons land terug op gang.

Op de luchthaven van Zaventem heerst nog steeds chaos door de sneeuwval. Dat laat Brussels Airport zelf weten op zijn website. Gisteren werden zo’n driehonderd vluchten geannuleerd. Reizigers werden door het Rode Kruis opgevangen in de Brabanthal in Leuven met vijfhonderd veldbedden. Die noodopvang blijft zeker nog tot deze middag open.

Ook op de luchthaven zelf leverde het Rode Kruis vijfhonderd veldbedden. Dat schrijft De Tijd. Veel reizigers zijn niet te spreken over de situatie. Zo wees een Italiaanse passagier erop dat “dit weer algemeen verwacht werd en toch lieten ze zich blijkbaar verrassen”. Dat schrijven de kranten van Het Mediahuis. “Is dit echt de Europese hoofdstad?”, schrijft een andere passagier op Twitter. “Dit lijkt wel een pre-digitale stad. Het lijken wel de middeleeuwen.”

Ander transport

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum is de toestand op de Vlaamse autosnelwegen wel weer min of meer normaal. Wel is het nog steeds uitkijken voor gladheid.

In West-Vlaanderen, waar gisteren veel hinder was, zouden de bussen van De Lijn zonder problemen rijden.

Ook de meeste treinen van de NMBS rijden. Wel zijn er veel vertragingen.

In Gent wordt vandaag nog steeds geen vuilnis opgehaald, omdat de wegen te glad te zijn. Ook de stadsreinigingsdiensten en de containerparken blijven er gesloten.

Het tijdschema van de vluchten vanop Zaventem:

Gesponsorde artikelen