Vandaag sluiten meer dan 8.000 Starbucks-zaken in de VS: werknemers volgen een opleiding over racisme

Vandaag sluiten meer dan 8.000 Starbucks-zaken in de VS: werknemers volgen een opleiding over racisme

Meer dan 8.000 winkels van Starbucks in de Verenigde Staten sluiten, omdat het personeel achter de de schoolbanken kruipt. Na het incident in Philadelphia in april rond racisme, werd het tijd dat werknemers een opleiding volgen over raciale vooroordelen. 

Wat was er nu weer gebeurd in Philadelphia? Twee mannen, Rashon Nelson en Donte Robinson, wachtten in de Starbucks-vestiging op een zakenpartner. Een werknemer belde de politie op toen de mannen de zaak niet wilden verlaten. Op beeld was te zien hoe ze meedogenloos werden buitengezet. Gevolg? Een storm van driftige reacties op sociale media.

Geen vervolging

Beiden beslisten ze de Amerikaanse stad Philadelphia niet te vervolgen en akkoord te gaan met een symbolische schikking. De stad gaat namelijk 200.000 dollar investeren in een project om jonge ondernemers te steunen. En de mannen? Die krijgen elk één dollar schadevergoeding.

Het incident was dan ook de aanleiding van de opleiding die vandaag plaatsvindt. Ruim 175.000 werknemers van meer dan 8.000 vestigingen van Starbucks volgen deze namiddag een cursus over racisme en raciale vooroordelen. “We hopen dat deze sessies een verschil zullen maken in en buiten de winkels”, zegt Rossann Williams, de vicepresident van Starbucks.

Istock

Aanpassing reglement

Na het incident besloot Starbucks zijn reglement aan te passen. Klanten kunnen nu zonder lastiggevallen te worden naar het toilet gaan of aan een tafel zitten terwijl ze wachtten op iemand. Maar goed gedrag moet langs twee kanten komen. Klanten moeten natuurlijk ook geen onheil veroorzaken. Hopelijk vinden er geen incidenten meer plaats!

Gesponsorde artikelen