Vandaag stijgt eerste commerciële vlucht van het nieuwe Air Belgium op, bestemming: Hongkong

Vandaag stijgt eerste commerciële vlucht van het nieuwe Air Belgium op, bestemming: Hongkong

Rond 14 uur vertrekt vanaf de luchthaven van Charleroi de eerste commerciële vlucht van Air Belgium. De nieuwe maatschappij heeft tot nu toe enkel vluchten voor andere partijen uitgevoerd. En het is een dubbele primeur, want de bestemming is Hongkong. En daarmee is het de allereerste langeafstandsvlucht die in Charleroi vertrekt.

De vlucht van vanmiddag is het einde van een lange voorbereiding voor Air Belgium. Zo is er al meer dan een jaar sprake van de nieuwe vliegtuigmaatschappij, maar pas in maart dit jaar kregen ze hun licentie om te vliegen. Door administratieve problemen duurde het tot nu voor de eerste vlucht kon vertrekken. Het vliegtuig zal vanmiddag zeker niet vol zitten, maar dat is volgens de maatschappij niet erg. Ze willen er een technische vlucht van maken om alle procedures te controleren.

Technische vlucht

Er staan dan ook geen festiviteiten op het programma, want die worden uitgesteld naar de tweede vlucht die woensdag vertrekt. De eerste bestemming die de twee toestellen van Air Belgium zullen bedienen, is Hongkong. Het is de bedoeling van de maatschappij, onder leiding van CEO Niki Terzakis, om een rechtstreekse verbinding tussen België en Azië aan te leggen. Deze zomer zou er een derde vliegtuig moeten bijkomen, zodat nog een tweede bestemming in China kan worden toegevoegd.

Voorlopig zal de maatschappij twee keer per week van en naar Hongkong vliegen. In juli zou dan een derde vlucht volgen, en vanaf oktober hoopt de maatschappij vier keer per week te vliegen. De vliegtuigen zijn een Airbus A340-300, en hebben voordien dienst gedaan bij de maatschappij Finnair.

Brussels South

Ook voor de luchthaven van Charleroi is de vlucht van vanmiddag een primeur. Air Belgium zal als eerste maatschappij langeafstandsvluchten vanuit Brussels South uitvoeren. De luchthaven heeft dan ook grote plannen om uit te breiden. Tegen 2021 zal de landingsbaan tot 3.200 meter verlengd worden, wat zo’n 30 tot 35 miljoen euro zal kosten. En er komt ook een nieuwe terminal, lounge en handelszone.

Gesponsorde artikelen