Vandenhaute casht zwaar en kan zich nu volledig op sport gooien na overname Woestijnvis door Telenet

Vandenhaute casht zwaar en kan zich nu volledig op sport gooien na overname Woestijnvis door Telenet

Telenet neemt De Vijver Media volledig over. Daarmee heeft het telecom- en mediabedrijf nu als enige de tv-zenders VIER, VIJF en ZES en het productiehuis Woestijnvis in handen. Dat betekent een dikke ‘payday’ voor Woestijnvis-CEO Wouter Vandenhaute, die net als Marc Coucke kandidaat was om Anderlecht te kopen. Hij kan zich nu volledig op de sport storten.

SBS, het mediabedrijf achter VIER, VIJF en ZES, was oorspronkelijk in handen van twee spelers: Het Mediahuis en Woestijnvis. Later kwam daar Telenet bij. Door financiële moeilijkheden kwam de helft van de aandelen in 2014 in de handen van Telenet. 30 procent zat nog bij Mediahuis en 20 procent bij Woestijnvis-topmannen Wouter Vandenhaute en Erik Watté.

Vandenhaute kan zich op sport storten

Over de overnameprijs werd niet gecommuniceerd in het persbericht van Telenet, maar wellicht kregen Vandenhaute en Watté een grote som geld. Dat geeft Vandenhaute de financiële vrijheid om zich volledig op de sport te storten, zijn grootste passie. Zo is Vandenhaute een grote speler in de Belgische wieler- en voetbalwereld.

Vandenhaute blijft wel Voorzitter van de Raad van Bestuur van De Vijver Media: “Voor mij persoonlijk is het een dubbel gevoel om als aandeelhouder de droom waar we eind jaren 90 mee gestart zijn, los te moeten laten. Het is een afscheid, maar geen vaarwel, want ik wil me ook in het nieuwe verhaal blijven inzetten.”

SBS

Vreugde bij Telenet

Bij Telenet zijn ze naar eigen zeggen “verheugd”. “Als eigenaar van een sterk lokaal verankerd productiehuis en een aantal bloeiende commerciële zenders kan Telenet vaart maken met het realiseren van nieuwe kijkervaringen en inspelen op nieuwe manieren waarop media geconsumeerd worden”, zegt Telenet-CEO John Porter.

“Tegelijkertijd zal het ons toelaten nog meer en sneller in te zetten op innovatie. Het blijft daarbij onze ambitie om samen te werken met alle spelers in de Belgische televisie en entertainmentsector en ervoor te zorgen dat de kijker kan blijven genieten van lokale topcontent.”

Gesponsorde artikelen