Vanessa Hudgens biedt excuses aan na ongepaste opmerking over corona

Vanessa Hudgens
Isopix

Actrice Vanessa Hudgens, in onze herinneringen gekerfd als Gabriella uit High School Musical, kwam gisteren in een storm terecht. Op een Instagram Story die ze deelde, sprak ze namelijk over het coronavirus en dat deed ze nu niet meteen op de meest gepaste manier.

Het coronavirus zorgt ook in de Verenigde Staten voor paniek, al neemt niet iedereen de situatie daar even ernstig. Zo ook actrice Vanessa Hudgens. Zij sprak via haar Instagram Story haar volgers toe over het virus, maar had daarvoor beter haar woorden afgewogen.

“Mensen gaan sterven”

“Tot juli klinkt als een hoop bullshit. Sorry, maar het is een virus, ik snap het, ik respecteer het. Zelfs als iedereen het zou krijgen, like yeah, mensen gaan sterven en da’s vreselijk, maar onvermijdelijk?” Dat zijn de woorden die de 31-jarige actrice gebruikte in haar Instagram Story om het te hebben over de huidige coronacrisis. Volgens haar wordt er namelijk overdreven en is het totaal niet nodig om evenementen tot juli te schrappen. Maar het is vooral de toon die Vanessa gebruikte die bij velen in het verkeerde keelgat schoot.

De actrice ging zo namelijk nogal lacherig om met het feit dat heel wat mensen zullen sterven aan het virus. Daarnaast nam ze de situatie ook niet serieus, wat gevaarlijk is aangezien Vanessa een gigantisch platform heeft met heel wat jonge fans.

Excuses

De heisa was Vanessa zelf natuurlijk ook niet ontgaan, dus postte ze een nieuwe video waarin ze haar excuses aanbiedt. Daarbij stelt ze dat haar opmerkingen uit de context werden gehaald. “Het is een gekke tijd, het is een gekke, gekke tijd en ik zit thuis in lockdown en dat is wat ik hoop dat jullie ook aan het doen zijn”, vertelde ze nu. “Ik neem deze situatie niet licht op, op geen enkele manier, ik ben thuis.”

Ook op Twitter, waar de originele video duizenden keren gedeeld werd, postte de High School Musical-actrice een statement. “Ik begrijp dat mijn woorden ongevoelig waren en absoluut niet gepast voor de situatie waar ons land en de rest van de wereld op dit moment mee te maken krijgt. Dit was een enorme wake-upcall voor het belang dat mijn woorden hebben, nu meer dan ooit. Ik hoop dat iedereen veilig en gezond blijft tijdens deze gekke tijden.” En deze keer geven wij haar wél gelijk. Blijf in uw kot!

Gesponsorde artikelen