Vanhaezebrouck beweert dat hij bedreigd werd door Marc Coucke en dat zijn ontslagpremie nog steeds niet betaald is

Vanhaezebrouck beweert dat hij bedreigd werd door Marc Coucke en dat zijn ontslagpremie nog steeds niet betaald is

Hein Vanhaezebrouck heeft beweerd dat hij als coach bij Anderlecht bedreigd werd door voorzitter Marc Coucke omdat hij zijn sms’en niet beantwoordde. Dat zei Vanhaezebrouck in zijn eerste interviews sinds zijn ontslag bij de club. De ex-trainer wees er ook op dat zijn ontslagvergoeding van naar verluidt ongeveer 1,5 miljoen euro nog steeds niet betaald is ondanks aanmaningen van zijn advocaat. Anderlecht ontkende de uitspraken van Vanhaezebrouck en stelde dat de voormalige trainer al uitbetaald is.

De storm rond het ontslag van RSC Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck is nog steeds niet gaan liggen. Hij haalde in de kranten van De Persgroep en Het Mediahuis uit naar zijn voormalige werkgever. Vanhaezebrouck kreeg de vraag of hij niet overwoog om zich rechtstreeks tot clubvoorzitter Marc Coucke te richten om zo zijn geld terug te eisen. “Dat heeft helemaal geen zin”, luidde het antwoord van Vanhaezebrouck.

Hij ging zelfs verder en beweerde dat hij tijdens zijn tijd als coach een ongezonde relatie had met Coucke: “Die sms-berichtjes gingen in één kant (van Coucke naar Vanhaezebrouck, red.), hoor. Ik werd zelfs bedreigd omdat ik niet antwoordde.”

(Coucke moest nog 5 miljoen euro extra betalen voor de “gemanipuleerde” overname van Anderlecht.)

“Coucke in kleedkamer”

“Als je ziet dat je voorzitter tijdens de rust komt zeggen dat ze dichter tegen hun man moeten spelen of meer in duel moeten gaan dan zakt je broek af. Dat is onvoorstelbaar”, zei Vanhaezebrouck nog over Coucke aan Sporza.

“Hadden we vorig seizoen niet zo’n goede play-offs gespeeld, na de zege op Brugge konden we ineens nog kampioen worden, had hij mij dán al ontslagen. ‘Wat hebben we nodig?’, vroeg hij mij in de zomer. Ik antwoordde dat we absoluut een topspits nodig hadden en een ‘nummer 10’. Plus een jonge aanvaller, een aanvaller die vlot scoorde, en een centrale verdediger. De eerste naam waarmee ze afkwamen, was Santini. Hij paste in het profiel van de vlot scorende spits, iedereen heeft nu kritiek op Santini, maar hij maakte wél 14 goals.”

(Lees hier waarom Coucke per se Anderlecht wou.)

vtm

“Niet uitbetaald”

Vanhaezebrouck zei ook dat zijn voormalige club “onwaarheden blijft verspreiden” en dat hij dat beu is: “Ik ben nog altijd niet volledig uitbetaald. De mensen hebben het recht te weten dat zogezegd ‘de grootste club van het land’ vier maanden nadat ik eenzijdig ben ontslagen er nog steeds niet in slaagt om een contractuele afhandeling correct te laten verlopen.”

Vanhaezebrouck liet weten dat zijn contract “heel duidelijk” opgesteld was door makelaar Mogi Bayat. “Alles is duidelijk ‘in geval van'”, stelde Vanhaezebrouck. “Anderlecht heeft na mijn ontslag een onderling akkoord willen bereiken waarin de schikking op lange termijn zou worden afgehandeld en intussen zouden beide partijen geen kritiek geven op elkaar. Ik heb dat geweigerd. Ik verwees naar het contract, en binnen de dertig dagen moest zo’n ontslagvergoeding afgehandeld zijn. Het is altijd maar uitgesteld.”

EPA

Mogi Bayat als makelaar

Mogi Bayat kwam eind 2018 in opspraak als verdachte in ‘Operatie Propere Handen’, een onderzoek naar witwaspraktijken, omkoping en matchfixing in het Belgisch voetbal.

Op de vraag of Vanhaezebrouck nooit getwijfeld heeft om te breken met Bayat antwoordde hij volmondig “nee”: “Geen enkele speler heeft Mogi laten vallen. Geen enkele coach. Iedereen werkt met hem: Standard, AA Gent, Club Brugge, … Mogi mág werken van het parket. Hij heeft beslag laten leggen op de rekeningen van Anderlecht, kreeg gelijk van de beslagrechter en ook nog eens in beroep. Eén club weigert met hem te onderhandelen. Maar Anderlecht heeft nog ándere makelaars niet willen betalen. Dan denk ik dat er meer achter zit dan enkel een vete met Mogi Bayat.”

(Dejan Veljkovic wordt eerste spijtoptant van België en gaat meewerken met gerecht.)

Anderlecht ontkent

Anderlecht ontkende de uitspraken van de voormalige trainer over de hele lijn. “In tegenstelling tot wat Hein Vanhaezebrouck beweert, werd zijn ontslagvergoeding volledig en volgens de wettelijke normen uitbetaald”, klonk het.

(Lees hier waarom de Amerikanen Marc Coucke tot de laatste cent wilden uitkleden.)

EPA

Gesponsorde artikelen