Vannacht was met -10°C de koudste nacht in bijna 5 jaar en het is nog niet gedaan met de vrieskou

Vannacht was met -10°C de koudste nacht in bijna 5 jaar en het is nog niet gedaan met de vrieskou

-10°C, zo koud was het afgelopen nacht in Vlaanderen. Het is geleden van 13 maart 2013 dat het kwik nog eens zo diep zakte. In de Hoge Venen werd zelfs een temperatuur van -18°C opgemeten. En de koude is nog niet helemaal gedaan. 

Het lijken temperaturen voor het Hoge Noorden, maar het zijn wel degelijk die voor ons land. Overal in Vlaanderen ging het kwik vannacht onder de -7 graden en in het centrum van het land en de Kempen werd het zelfs kouder dan -10°C.

Koudste nacht in bijna 5 jaar

Het was vannacht zo voorlopig de koudste nacht van de winter van 2017-2018.

In het weerstation van Ukkel werd zo vannacht een temperatuur van -8,6°C opgemeten. Voor een nog koudere nacht moeten we helemaal teruggaan naar de nacht van 13 maart 2013. Toen werd het in Ukkel -10,2°C.

Voor de koudste nacht sinds het begin van de metingen is het teruggaan naar het jaar 1881. De temperatuur zakte toen in Ukkel tot maar liefst -20,7°C.

De komende dagen

Ook de volgende nachten zal het volgens het KMI blijven vriezen, maar de kans is groot dat vannacht voorlopig de koudste nacht van de winter zal blijven.

Het bibberen is voorlopig nog niet gedaan want de temperatuur zal vandaag nog de hele dag negatief blijven. In het hele land zal het de volledige dag blijven vriezen, met maxima van -2°C. In de Kempen ligt die maxima zelfs nog een graadje lager, met -3°C en in het Zuiden van het land zal het kwik niet boven de -6°C gaan.

Vanaf morgen zullen de temperaturen dan opnieuw boven het vriespunt klimmen. We mogen ons dan in Vlaanderen verwachten aan temperaturen tot 2°C. Vanaf vrijdag lijkt de vrieskou echt voorbij en worden temperaturen tot 6°C voorspeld.

Gesponsorde artikelen