Veel fantasie en fan van de Rode Duivels? Dan maak jij misschien wel hun nieuwe mascotte

Veel fantasie en fan van de Rode Duivels? Dan maak jij misschien wel hun nieuwe mascotte

Deze donderdag spelen de Rode Duivels hun match tegen Gibraltar. Het WK in Rusland komt dan ook steeds dichterbij. Om hun supporters extra te motiveren, hebben de Rode Duivels een leuk voorstel: maak de mascotte van het nationaal elftal. Want ja, die hadden we nog niet.

Deze week keren de Rode Duivels weer terug naar het veld voor twee wedstrijden zonder Radja Nainggolan. De nationale ploeg zal het opnemen tegen Gibraltar en Griekenland. Het doel is om de kwalificatie binnen te halen voor het WK dat volgende zomer in Rusland zal plaatsvinden. Om het land nog meer achter dezelfde ploeg te verzamelen hebben de Rode Duivels nu een mascotte nodig.

“2018 wordt een belangrijk jaar”

Het was je misschien nooit eerder opgevallen, maar de Rode Duivels hebben, in tegenstelling tot de andere grote voetbalteams, geen mascotte. En daar wilt onder andere Michael Simeon, directeur marketing van de KBVB verandering in brengen: “2018 wordt een belangrijk jaar voor de Duivels en de spelers kunnen alle hulp gebruiken.” De mascotte verzinnen, dat laten ze aan de fans over: “Het ontwerpen van een mascotte voor de nationale ploeg zal de band tussen de spelers en de supporters nog meer versterken. Bovendien is het een uitstekende manier om België op de lange termijn te vertegenwoordigen”

Meedoen kan tot 24 september

Iedereen kan meedoen. Het is voldoende om een foto van je tekening, collage of knutselwerkje op te sturen via de website redrevilsmascot.be. Dit kan nog tot 24 september. Ben je geen supertalent, dan kan je hulp krijgen van Jeroom en zijn team tekenaars op één van de evenementen.

Een jury bestaande uit leden van de KBVB, ING en Roberto Martinez zelf zullen er de 11 beste uitkiezen. Daaruit selecteren de Rode Duivels een top drie die op de site terechtkomt en waarop iedereen kan stemmen. Op 16 oktober zal de mascotte dan bekend gemaakt worden

Wat kan je winnen?

Iedereen die meedoet maakt kans op een van de 100 waardebonnen van United Brands ter waarde van 100 euro. De 11 finalisten zullen ook de Rode Duivels mogen ontmoeten. De uiteindelijke hoofdprijs staat natuurlijk naast het veld: jouw mascotte bij elke wedstrijd van de Duivels. Je mag dan ook als ontwerper alle thuiswedstrijden van de Rode Duivels meepikken. Zoek die kleurpotloden maar al! Of begin te knutselen!

De Rode Duivels probeerden het natuurlijk eerst zelf. Kan jij het beter dan Lukaku?

Gesponsorde artikelen