Veel koffie drinken is toch niet zo slecht voor je aderen

koffie
Pexels

Let jij er ook op dat je niet té veel koffie drinkt omdat je ooit gelezen hebt dat dat slecht is voor je hart? Goed nieuws: je mag ermee stoppen! Onderzoek van de Londense Queen Mary Universiteit heeft namelijk aangetoond dat koffie er helemaal niet voor zorgt dat je aderen verstoppen – zolang je niet meer dan vijfentwintig kopjes per dag drinkt.

Eindelijk is het er: een onderzoek waar we ook echt iets aan hebben! Britse wetenschappers hebben uitgedokterd hoe slecht koffie precies voor onze aderen is. Wat bleek? Het is helemaal zo slecht niet als we dachten. Bedankt, meer dan 8.000 proefpersonen!

Invloed van koffie op het lichaam

Onderzoekers van de Queen Mary Universiteit in Londen bogen zich over de complexe relatie tussen koffie en het menselijk lichaam. Ze verdeelden de 8.412 deelnemers aan het onderzoek in drie groepen, die ze dan met elkaar konden vergelijken. De mensen in de eerste groep dronken minder dan één kopje koffie per dag, die in de tweede dronken tussen één en drie kopjes en die in de laatste groep meer dan drie.

Die ‘meer dan drie’ kopjes mag je ruim interpreteren. Sommige mensen in de groep dronken zelfs meer dan vijfentwintig tassen koffie per dag! Het gemiddelde aantal lag in die groep rond de vijf. Alle deelnemers van het onderzoek ondergingen verschillende tests om de gezondheid van hun lichaam te bekijken en bij de berekening van de resultaten hielden de onderzoekers ook rekening met de leeftijd en het gewicht van de respondenten en of ze wel of niet rookten.

Alleen al denken aan koffie maakt je alerter.

Positief resultaat

Wat bleek uit het onderzoek? Koffie is helemaal niet zo slecht voor onze aderen! Mensen uit de groep die meer dan drie kopjes per dag drinken, hadden even weinig kans op verstopte aderen dan die mensen die minder dan één kopje drinken. Zet je koffiemachine dus maar weer aan!

Gesponsorde artikelen