Veel nieuwe programma’s dit najaar op VTM: hier zijn er 16 om naar uit te kijken

Veel nieuwe programma’s dit najaar op VTM: hier zijn er 16 om naar uit te kijken

VTM pakt dit najaar uit met heel wat nieuwe programma’s. Die zijn vooral voor de koudere winteravonden, want vanaf volgende week krijg je ook een pak vaste waarden opnieuw te zien. De toppers zijn Over Winnaars met Koen Wauters, het tweede seizoen van Spitsbroers en een nieuwe zoektocht naar The Voice van Vlaanderen. Maar er zitten ook een paar verrassingen bij. Deze 16 programma’s kan je tussen nu en Kerstmis op VTM volgen.

1. Over winnaars

VTM

Vorig jaar was maandag door hevige concurrentie uiteindelijk niet de meest succesvolle avond van VTM. Daarom gooien ze deze keer een zekerheid in de strijd: Koen Wauters. Hij is het gezicht van een programma dat vooral mooie televisie moet opleveren. Hij zal vijf mensen verrassen die door een ziekte of een ongeval een fysieke beperking opliepen. Ooit hadden ze allemaal plannen die ze door het lot hebben moeten opbergen. Tot Koen bij hen aanklopt en hen voorstelt om ze samen toch te realiseren.

Koen Wauters bewees in Wauters vs Waes ooit dat hij zelf over veel doorzettingsvermogen beschikt, nu mag hij de coach of buddy van de deelnemers zijn. Een mucoviscidosepatiënt kan toch ook de moeilijkste col ter wereld opfietsen? En waarom zo een slechtziende niet met de auto kunnen rijden? We verwachten een flinke portie emotelevisie. Koen Wauters wordt in september overigens 50 jaar. Voor iedereen die nu in een midlifecrisis schiet: op goede tv maken staat gelukkig geen leeftijd.

Vanaf maandag 4 september om 20u45

2. The Wall

Terwijl Donald Trump geen geld vindt om z’n muur op de grens met Mexico te financieren, heeft Niels Destadsbader er wel eentje gekregen. Hij presenteert dit najaar The Wall, een quiz voor duo’s waarvoor je naar verluidt stalen zenuwen moet hebben, maar ook een hoge dosis geluk en heel veel vertrouwen in je partner. Het is zo’n spelprogramma waarvoor je elkaar goed moet kennen, want je kan er veel geld mee winnen of verliezen. De show komt uit Amerika en is intussen al in tal van Europese landen op tv te zien.

Wie Niels de voorbije zomer gemist heeft zonder een nieuw seizoen van Is er Wifi in Tahiti? mag dus vanaf de eerste week van september opgelucht ademhalen. Die muur moet overigens behoorlijk indrukwekkend zijn, want hij is volgens Niels twaalf meter hoog. Er is er eentje jaloers in Washington.

Vanaf dinsdag 5 september om 20u35

3. Open keuken met Sandra Bekkari

VTM

Geen Sofie Dumont meer op televisie, dus heeft VTM dit najaar een nieuwe tv-kok in huis gehaald: Sandra Bekkari. Haar taak zal dezelfde zijn: concurrentie vormen voor de immer populaire Jeroen Meus bij de openbare omroep. Sandra Bekkari is een voedingsdeskundige, en je kent haar waarschijnlijk van de succesvolle boekenreeks Nooit meer diëten. Ze is dan wel geen geschoolde chef, ze vormt het ideale alternatief voor die grote klont boter die in Dagelijkse Kost in de potten wordt gesmeten.

Ze begint er de laatste week van augustus al aan, en kookt vanaf dan iedere werkdag om 18 uur voor ons. Haar eerste gerecht op televisie zal spaghetti courgetti à la bolognaise zijn. Later in de week serveert ze onder andere provençaalse mosselen met frietjes, kip met gepofte prei, granola met chocolade, en ijslolly’s met blauwe bessen. Die gezonde keuken klinkt zo slecht nog niet als je het ons vraagt. En als het met Sandra niet lukt, dan kan VTM misschien eens overwegen om Pascal Naessens als eeuwige rivale van Jeroen Meus in de strijd te gooien …

Vanaf maandag 28 augustus dagelijks om 18 uur

4. Spitsbroers 2

We hebben er meer dan twee jaar op moeten wachten, maar Spitsbroers krijgt dan toch nog een vervolg. Ook in het verhaal maken we een kleine sprong vooruit in de tijd, van zo’n acht maanden. Dennis Moerman schittert nog steeds bij RC Genk en wil de club kampioen maken. Dat moet hem een vette transfer naar het buitenland opleveren. Z’n broer Alan komt vrij uit de gevangenis, maar moet als voorwaarde een enkelband dragen en een job hebben.

Voor Roel Thévenage (Louis Talpe) ziet het tweede seizoen er minder rooskleurig uit. Genk doet het ook niet goed in de competitie, en er is de komst van een Nederlandse speler, Andy Fonck. Hij is een toptalent, maar heeft ook een handelbaar karakter. Het verhaal slaat een nieuwe weg in, maar de basis is dezelfde gebleven: de grens tussen jaloezie en broederliefde aftasten. Wat is uiteindelijk het belangrijkste: carrière of familie?

Vanaf maandag 4 september om 21u45

5. The Voice van Vlaanderen

Het is alweer meer dan een jaar geleden sinds Lola (ken je haar nog?) de Voice van Vlaanderen won. De eerste overwinning ook voor Koen Wauters als coach. Hoog tijd dus voor een nieuw seizoen, eentje dat ons deze keer meeneemt tijdens de koude winteravonden. Eén wissel onder de coaches, want Bent Van Looy stopt ermee. Hij wordt vervangen door oude bekende Alex Callier. Al verwachten wij toch heel veel van Bart Peeters die vorig jaar de ideale coach bleek. Als hij z’n neus voor talent niet kwijt is, dan zetten wij ons geld op hem in.

The Voice zal andermaal de anders vrij magere vrijdagavond op televisie gaan invullen. We beginnen eraan met een aantal auditieafleveringen waarin de coaches al dan niet hun stoel zullen draaien. Daarna volgen de battles en uiteindelijk zijn er nog een aantal liveshows op weg naar de grote finale. Je kent het concept intussen wel. An Lemmens blijft trouw op post als presentatrice.

Vanaf vrijdag 8 september om 20u40

6. Vermassen

Het moest er ooit van komen, een televisieprogramma over Jef Vermassen. We kunnen er niet omheen dat hij de meest succesvolle advocaat van het land is. De voorbije veertig jaar was hij bij elke grote assisenzaak in België betrokken. En dus zal hij wel een interessant verhaal te vertellen hebben. Daarom brengt de nieuwsdienst van VTM een vierdelige reeks over Vermassen.

De advocaat, die intussen zeventig jaar is geworden, blikt er terug op de meest ophefmakende zaken uit zijn rijkgevulde loopbaan. En hij geeft zijn persoonlijke visie op de evolutie van Assisen. Leg eventuele vooroordelen dus even neer, want we hebben een vermoeden dat dit een heel boeiende docureeks kan worden.

Vanaf dinsdag 5 september om 20u45

7. Kafka

Er zijn de voorbije jaren al een paar geslaagde sketchprogramma’s gemaakt aan de Medialaan in Vilvoorde. En Kafka hoopt daar vanaf dit najaar ook bij te zijn. Het is afkomstig van de makers van Loslopend Wild, dus we verwachten zeker geslaagde humor. De naam van het programma heeft uiteraard te maken met Franz Kafka. Bureaucratie was een belangrijk thema in zijn romans, net zoals in de sketches. Ambtenarij, regeltjes, de kleine letters, … alles waar we ons allemaal wel eens aan ergeren.

En zo krijgen we in dit programma absurde, maar herkenbare situaties te zien. De cast ziet er heel mooi uit, met onder andere Frank Focketyn, Stefaan Degand, Tania Van der Sanden, Karlijn Sileghem, Tiny Bertels, Tom Audenaert, Nico Sturm, Dirk Van Dijck, Günther Lesage, Steve Geerts en Mathias Sercu.

Vanaf woensdag 6 september om 20u35

8. Alloo in de nacht

Waar moet Luk Alloo dit najaar naartoe gaan? Hij heeft al tal van gevangenissen bezocht, volgde de politie, een pak BV’s, … Deze keer trekt hij de nacht in. Hij ontmoet in dit programma mensen die ’s nachts werken en leven. Van wegenwerkers tot callgirls, van verplegers tot taxichauffeurs, maar ook daklozen, marktkramers, cafébazen, nachtraven, kunstenaars en detectives. Voor één keer begonnen de werkdagen van Luk ook ’s avonds laat en hij filmde tot de zon opkwam.

Vanaf donderdag 7 september om 21u40

9. K3

VTM

Goed nieuws voor alle K3-fans, want de zender die ons de nieuwe K3 twee jaar geleden liet kiezen, gaat later dit najaar kijken hoe het intussen met de meisjes is. In het voorjaar van 2016 konden we al zien hoe Hanne, Marthe en Klaasje hun eerste stapjes bij K3 hebben gezet. Intussen zijn ze al een pak ervaringen rijker. Daarom krijgen we drie specials waarin de meisjes terugblikken op de voorbije maanden, en ook vooruitblikken naar wat nog komen gaat.

Het ziet er trouwens naar uit dat dit geen gewone docureeks zal worden, want VTM belooft ons een gezellige show met gasten, livemuziek, humor, entertainment en vooral veel K3. Klinkt goed, niet waar?

Later dit najaar

10. De laatste 24 uur

Nathalie Meskens is er dit najaar ook bij, maar we zullen even geduld moeten hebben. Ze presenteert een gloednieuw programma waarin ze een toch wel lugubere vraag stelt: “Wat zou je doen als je nog 24 uur te leven had?” Ze trekt ermee naar tal van BV’s die ze vervolgens een mooie laatste dag probeert te bezorgen. Ze nodigt hen uit om te doen wat ze het liefste doen of wat ze altijd al eens hebben willen doen. En ze brengen een laatste keer tijd door met de mensen die ze het liefste zien.

Gelukkig is het allemaal niet echt, en het doet ons een beetje denken aan Een Laatste Groet, een programma op Canvas waarin Bart Peeters BV’s meenam naar hun begrafenis. Een duister thema dat toch voor ontspannende televisie wist te zorgen. Enkele BV’s die hun laatste 24 uur zullen beleven zijn Staf Coppens, Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans en Ben Segers.

Later dit najaar

11. Helden van Hier: in de lucht

De gesmaakte reeks Helden van Hier keert dit najaar terug. En we gaan opnieuw de lucht in met piloten, artsen en verpleegkundigen die onder zware druk het verschil tussen leven en dood kunnen maken. Met de MUG-helikopter rukken ze uit om naar plaatsen te gaan die meestal niet voorzien zijn op de landing van een helikopter.

Enkele jaren geleden maakten we met deze serie kennis door de ogen van de brandweer, en sindsdien is dit zonder twijfel één van de betere docureeksen op de Vlaamse televisie. Er is dit najaar wel concurrentie, want op VIER volgen we binnenkort alle reddingswerkers aan de kust. Gelukkig niet op dezelfde avond, dus liefhebbers kunnen gerust naar beide programma’s kijken.

Vanaf woensdag 6 september om 21u15

12. Het Lichaam van Coppens

Hun lichaam heeft duidelijk nog niet genoeg afgezien, want Staf en Mathias Coppens komen dit najaar met nog een seizoen van het programma waarin ze zichzelf aan de wetenschap geven. Kijkers stuurden weer de meest absurde vragen naar de broers, en die gingen vervolgens zelf op zoek naar een antwoord.

Welke wetenschappelijke vragen komen er dit seizoen zoal aan bod? Kan je aan niets denken? Komen muggen echt op licht af? En kan je over een papieren brug rijden? We hebben dit jaar niks gehoord over ernstige blessures bij één van beide broers, dus dat zit wel goed. Het Lichaam van Coppens is al jaren één van de kijkcijferkanonnen van VTM.

Vanaf donderdag 7 september om 20u45

13. Hoe Zal Ik Het Zeggen?

Nog een programma dat VTM voor de koudere najaarsavonden opspaart. Hoe zeg je je vrouw dat ze te veel schoenen koopt? Hoe maak je je huisgenoot duidelijk dat zijn voeten stinken? Hoe laat je je zoon eindelijk zijn kamer opruimen? Herkenbare vragen die met een komisch sausje overgoten zijn. De boodschap wordt er op een nogal originele manier overgebracht.

Comedian Jens Dendoncker zal nietsvermoedende mensen verrassen en hen een moment bezorgen dat ze zich nog lang zullen herinneren. Een veelbelovend programma als je weet dat het van de makers van Wat Als? en Safety First komt. En eigenlijk is het exact dezelfde humor, maar dan met verborgen camera.

Later dit najaar

14. Sergio in Moeders Keuken

VTM

Sergio Herman bracht vorig jaar al een boek uit met gerechten die hij zelf gewoon graag maakt, en later dit najaar trekt hij terug naar de keuken van zijn mama. Zelfs een sterrenchef eet nog altijd het liefste wat er vroeger op tafel kwam. Dit programma gaat uiteraard geen heel seizoen over de gerechten van zijn eigen moeder, want hij haalt ook met BV’s herinneringen op aan het favoriete gerecht van hun mama.

Sergio zou natuurlijk zichzelf niet zijn als hij niet in de potten zou roeren. Daarom worden de gerechten door de chef gepimpt en met veel liefde en respect aan mama geserveerd.

Later dit najaar

15. Ge Hadt Er bij Moeten Zijn

VTM

Veel nieuwe programma’s in de loop van het najaar wanneer de vaste waarden hun ding hebben gedaan. In dit programma doen meesterlijke vertellers zoals Tom Waes, Urbanus en Bart Peeters hun meest verrassende verhaal. Het gaat telkens om dingen die ze zelf ooit hebben meegemaakt. Terwijl zij vertellen speelt een topcast dat verhaal na. Daarvoor worden onder andere Olga Leyers, Sven De Ridder, Ben Segers, Ruth Beeckmans, Charlotte Timmers en Stefaan Degand ingehuurd.

Later dit najaar

16. Groeten uit

Tot slot nog een programma dat terugkeert. Groeten uit was vorig jaar één van de verrassingen van het tv-seizoen. Het scoorde beter dan veel andere programma’s waar op voorhand veel van werd verwacht. Intussen is het zelfs genomineerd voor een Gouden Roos, een belangrijke Europese tv-prijs. Andere landen hebben het format ook al nagemaakt. Dus komt er een tweede seizoen en gaan we met enkele BV’s opnieuw terug naar de tijd dat ze kind waren.

Zo was Kürt Rogiers in 1983 nog 12 jaar. Dat is even oud als zijn dochter Lola nu. Hij gebruikte de Winkler Prins Encyclopedie om iets op te zoeken, en hij keek naar films op een VHS-cassette. Net zoals enkele andere BV’s leeft hij met zijn gezin een weekend lang net zoals toen.

Later dit najaar

En zij keren terug …

Uiteraard zijn er een paar vaste afspraken waar we niet meer om heen kunnen. Familie begint komende maandag al met een spannende dubbelaflevering. Eén van de grote vragen daar is of Véronique nu haar jawoord zal geven of niet. De langstlopende soap van Vlaanderen is dagelijks om 20 uur te zien. Eerder op de avond is ook de Buurtpolitie weer trouw op post. Wanneer Sandra Bekkari aan de afwas mag beginnen, rukken ze om 18u20 weer uit.

Ook van de nieuwsdienst van VTM keren een paar programma’s terug. Behalve het VTM Nieuws dat uiteraard ook de hele zomer door liep, zijn dat Faroek en Cathérine. Faroek bijt vanaf dinsdag 26 september de spits, Catherine volgt later dit najaar. Zij gaat onder andere een kijkje nemen bij Scientology en in de wereld van de dierenrechten. Van de sportredactie is er nog ieder weekend Stadion. Ook al zitten de rechten voor het Belgische voetbal intussen bij VIER, het programma blijft gewoon doorlopen. Behalve onze competitie volgen Maarten Brecxk en Tom Coninx uiteraard ook de Rode Duivels, buitenlands voetbal en de Champions League. Zondag is er zowel om 18 uur als rond 23 uur een uitzending.

Op zaterdagavond kiest VTM resoluut voor film. Enkele titels die al aangekondigd zijn: Spectre, The Avengers: The Age of Ultron, The Martian, The Hunger Games: Mockingjay Part 2, Disney’s Project T en Safety First: The Movie.

Gesponsorde artikelen