Veerle Baetens en Matteo Simoni samen in nieuwe film ‘Rookie’

Valentijn Braeckman © CA/ST / Matteo Simoni © Janey Van Ierland / Veerle Baetens © Michiel Hendryckx

De laatste jaren was de laatste jaren vooral te zien in enkele Franse en Waalse films en in de televisieserie Tabula Rasa. Voor het eerst sinds 2015 zal ze nog eens in een Vlaamse film te zien zijn. Deze keer doet ze dat aan de zijde van Matteo Simoni in Rookie, de debuutfilm van Lieven Van Baelen. De opnames starten deze zomer.

Rookie volgt het verhaal van Nicky (Matteo Simoni), een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij slaagt er niet in dit nieuwe leven te aanvaarden en zoekt steun om een nieuw leven te starten bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Maar de roep van adrenaline en kicks steekt al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven. Het wordt al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

Gebroken dromen, tweede kansen

Regisseur Lieven van Baelen wil met Rookie een verhaal vertellen over gebroken dromen, tweede kansen en egpïsme. Hij begon als lichttechnicus op sets en werkte later als cameraman samen met onder andere Michaël R. Roskam en Wim Vandekeybus.

Zijn eerste kortfilm The Thread won onder andere prijzen op het prestigieuze filmfestival van Locarno en het Kortfilmfestival in Leuven. Naast het regisseren van internationale commercials, ging zijn clip voor het Rode Duivelslied Ta Fête van Stromae viraal met bijna 60 miljoen views op YouTube.

Kinepolis Film Distribution (KFD) zal de film in 2020 in België uitbrengen.

Gesponsorde artikelen