Veganist of vegetariër? Dan zijn deze 11 vakantiebestemmingen voor jou de hemel op aarde

Veganist of vegetariër? Dan zijn deze 11 vakantiebestemmingen voor jou de hemel op aarde

Ben je vegetariër en is reizen helemaal jouw ding? Dan moeten we je niet vertellen dat het soms moeilijk is om een bestemming te vinden waar je je levensstijl niet hoeft te verloochenen. We hebben goed nieuws voor jou want er zijn veel meer ‘vegan-friendly’ vakantiebestemmingen dan je zou denken. Hier zijn 11 bestemmingen waar je riskeert een vegetarisch, culinair orgasme op te lopen.

1. Glasgow of Londen (Verenigd Koninkrijk)

iStock

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk e de grootste stad van Schotland barsten van de vegetarische en veganistische restaurants. In Londen zijn er evenveel vegetarische ‘Curry Houses’ als pubs die fish ‘n’ chips serveren. En dan nog, zelfs in die ouderwetse pubs kan je tegenwoordig vegetarische schotels en rauwkost krijgen.

In Glasgow hetzelfde liedje. Aangezien de stad een lange geschiedenis van radicale politici, innovatieve muzikanten en uitgaanscultuur heeft, is niemand verbaasd dat je in ‘The Dear Green Place’ zowat alles kan krijgen: van Vietnamese salades tot porcini risotto tot burritos met bonen tot nasi goreng.

2. Berlijn (Duitsland)

iStock

Berlijn heeft veel meer te bieden dan enkel braadworst en bier. ‘Culinary Misfits’ is één van de grootste restaurants van de stad. Dat is een restaurant dat zogenaamde ‘lelijke groenten’ serveert, die bij de oogst geweigerd werden omdat ze niet aan de schoonheidsstandaarden van de winkels beantwoorden. Ook zijn in zowat elk Berlijns restaurant veggie burgers verkrijgbaar.

3. Chiang Mai (Thailand)

iStock

De meerderheid van de stadsbewoners zijn boeddhistisch. Daarom is het mainstream om vegetariër te zijn in Chiang Mai. Het is een fluitje van een cent om hier pad thai zonder vlees, vegetarische currygerechten en salades op basis van kokosnoot te vinden.

4. Austin (Texas, VS)

iStock

Texas is het Mekka van de grills, barbecues en vettig eten. De laatste plek op aarde waar je een veganistische of vegetarische food scene zou verwachten dus. Toch werd Austin in 2013 door PETA uitgeroepen tot meest vegan-friendly stad van de VS. In minder dan vijf jaar tijd is Austin geëvolueerd van een stad met één vegetarisch restaurant naar een groene oase in de Texaanse woestijn, waar jaarlijks minstens vijf nieuwe vegetarische eethuizen uit de grond schieten.

5. Portland (Oregon, VS)

iStock

Portland staat bekend als de groenste stad van de VS. Sommige Bed & Breakfasts en winkels zijn hier zelfs compleet vegetarisch.

6. New York (VS)

iStock

Geen plek op aarde is zo divers als de ‘Big Apple’. New York biedt voor ieder wat wils: klassieke Food & Wine-restaurants, farm-to-table Cande Café, wereldberoemde pizzeria’s en patisserieën met glutenvrije, veganistische cupcakes.

7. Tel Aviv (Israël)

iStock

Israël is een wereldleider geworden op vlak van vegetarisme. Maar liefst vijf procent van de bevolking eet geen vlees, dat zijn zo’n 300.000 mensen. En je kan er niet enkel tofoe krijgen, probeer eens vegetarische shoarma, overheerlijk! Zelfs als soldaat in het Israëlische leger heb je de mogelijkheid om volwaardige, vegetarisch maaltijden te verorberen.

8. Taipei (Taiwan)

iStock

Ook in Taiwan wemelt het van de boeddhisten, goed nieuws voor vegetariërs dus. De specialiteit van Taipei is ‘mock meat’. Dat is eigenlijk nepvlees op basis van sojaproteïnen of tarwe. Veel restaurants in de stad zijn uitsluitend vegetarisch, ze pakken er vaak niet eens mee uit.

9. Toronto (Canada)

iStock

Ook Canada doet zijn best om het vegetariërs zo gemakkelijk mogelijk te maken. Veel traditionele restaurants serveren veganistische sauzen en pizza’s zonder dierlijke stoffen.

10. Nieuw-Zeeland

iStock

Hoewel het nationaal gerecht van Nieuw-Zeeland schapenvlees met muntsaus is, bekijken ze je niet alsof je een alien bent als je zegt dat je vegetariër bent. Op zowat elke menukaart in het land zal je wel minstens één volwaardig vegetarisch gerecht vinden.

11. Honolulu (Hawaï)

iStock

Op het eiland in de Stille Oceaan, tussen de palmbomen en onder de zon wordt je vegetarische lifestyle met open armen ontvangen. Oahu is het meest vegan-friendly eiland op aarde.

Gesponsorde artikelen