Veganisten opgelet: er komen vegan Cornetto’s!

Veganisten opgelet: er komen vegan Cornetto’s!

Er komt een veganistische versie van de Cornetto op de markt! Het ijsje zal bovendien ook een glutenvrij hoorntje hebben. Voorlopig is de vegan Cornetto enkel te koop in Italië en het Verenigd Koninkrijk, maar de kans is groot dat het ijsje tegen de zomer ook in ons land verkrijgbaar zal zijn. 

Tegenwoordig zijn er steeds meer ijssalons die veganistisch ijs in hun assortiment opnemen en ook Ben & Jerry’s verkoopt in verschillende landen al vegan smaken. Maar soms wil je als vegan of lactose-intolerante toch nog eens genieten van zo’n goede oude klassieker. Wel, Ola has got your back, want ze brengen veganistische versie van hun populaire Cornetto op de markt.

Het hoorntje van het ijsje is volledig glutenvrij, het wordt gevuld met vanille soja-ijs en afgewerkt met vegan chocolade. Dus de vegan Cornetto is niet alleen goed nieuws voor veganisten, maar ook voor mensen die lactose- of glutenintolerant zijn.

Voorlopig nog niet in België

Ola gaat zo dus de hamburgerketen McDonald’s achterna, die brachten vorig jaar de veganistische hamburger McVegan uit. Na een testfase in Finland werd beslist om de burger in zowel Finland als Zweden in het assortiment te houden. Nu zal er per land beslist worden of de McVegan er op de kaart komt.

Bij de vegan Cornetto krijgen we een gelijkaardig verhaal. Na een testfase in Italië komt de vegan Cornetto volgende maand naar het Verenigd Koninkrijk, waardoor we dus ook hier in België al kunnen beginnen dromen van deze vegan Cornetto’s.

Zouden we tegen de zomer kunnen smullen van de glutenvrije vegan Cornetto?

De vegan Cornetto ziet er perfect hetzelfde uit als de gewone Cornetto, maar is volledig vegan én glutenvrij:

Gesponsorde artikelen