Vegetariërs: IKEA komt vanaf deze zomer ook met een veggie hotdog

Vegetariërs: IKEA komt vanaf deze zomer ook met een veggie hotdog

IKEA-lovers, het is weer zover: je favoriete woonwarenhuis is erin geslaagd om nog een reden te vinden om de winkel te bezoeken. Veggie hotdogs are coming en ze liggen deze zomer, net als je op zoek gaat naar je ideale kotinrichting, in de rekken. Is er een optie om IKEA te laten brengen met Deliveroo? 

Goed, naar IKEA gaan, dat doe je in eerste instantie voor de meubels. Maar geef toe, soms zweer je bij hoog en bij laag dat je een nieuw bijzettafeltje nodig hebt, omdat je weet dat je op het einde Zweedse balletjes krijgt. Of, voor wie de culinaire hoogtepunten al nader bestudeerd heeft: Zweedse balletjes, een tochtje door de winkel en afsluiten met een hotdog van geen euro. Dat was tot nu ook het moment dat je veggie vrienden een beetje boos stonden te kijken naar jouw vieruurtje, maar binnenkort is dat niet meer nodig.

Malmö

Want net zoals de vegetarische köttbullar er kwamen op verzoek, werkt IKEA nu ook aan de veggie hotdogs. Op dit moment liggen ze al in de winkel, maar de testfase beperkt zich helaas alleen tot Malmö, Zweden. Eerst een thuismatch voor de hotdogs, nadien worden ze over heel Europa verspreid. In België kan je vanaf augustus proeven van de dingen.

“De toevoeging van de veggie hotdog aan het IKEA-gamma, maakt deel uit van onze ambitie om meer vegetarische gerechten in ons voedingsaanbod te integreren”, legt de Zweedse keten uit in een Instagrampost waarbij ze de hotdogs voorstellen. “

Vegan?

Voor wie het zich afvroeg: momenteel is het niet helemaal duidelijk waar de hotdogs van gemaakt zijn. Het gaat om “groentenworstjes”, en dus durven we niet zeggen dat ook vegans zich op de hotdogs kunnen storten. In augustus weten we meer: verwacht een stormloop (en niet alleen omdat je dan over je kotmeubilair moet nadenken).

Je krijgt er wel direct honger van, nee?

Gesponsorde artikelen