Vegetariërs leven langer, maar dat is niet omdat ze geen vlees eten

Vegetarisch
Pexels

Over geen vlees eten en of dat nu gezond is of niet, is al heel veel geschreven. Vegetariërs zelf zijn ervan overtuigd dat geen vlees eten gezonder is en dat ze langer leven. Studies lijken hen gelijk te geven, maar de waarheid is volgens een groot onderzoek van IFL Science toch een beetje anders.

Steeds meer mensen zijn vegetariërs en in restaurants kan je steeds vaker kiezen voor een gerecht zonder vlees. Velen zijn ervan overtuigd dat vegetariërs langer leven en dat is niet onterecht. Zo bleek uit een grote studie in de Verenigde Staten dat wie geen vlees eet 12 procent minder kans heeft om te sterven aan alle belangrijke doodsoorzaken.

IFL Science bekeek al die onderzoeken grondig en komt tot de conclusie dat vegetariërs inderdaad langer leven, maar dat dat niet komt doordat ze geen vlees eten. Vegetariërs zijn namelijk gemiddeld meer bezig met gezond eten dan wie wel vlees eet. Ze eten veel meer groenten en fruit en drinken minder alcohol. Daardoor leven vegetariërs gemiddeld langer, maar wie ongezond leeft, zal dus niet ineens gezonder worden door geen vlees meer te eten.

Hond veggie
Giphy

Gesponsorde artikelen