Veggie for the win! Hier zijn 7 topadresjes in Leuven waar je heerlijk vegetarisch kan eten

Veggie saai? Nooit! In dé Vlaamse studentenstad Leuven kan je zalig vegetarisch eten. Hier zijn 7 topadresjes die je zeker (ja, ook als je van vlees houdt) eens moet uitproberen:

1. Lukemieke

Dit vegetarisch restaurant is al meer dan vijftien jaar een gevestigde waarde in Leuven. Je kan er voor weinig geld superlekker en gezond eten. Én er is taart <3!

2. The Loving Hut

In The Loving Hut vind je vooral Aziatisch geïnspireerde gerechten, maar ook veggieburgers en desserts. Yum!

3. Vegaverso

Vegaverso is dé vegan broodjesbar van Leuven waar je ook taarten en tapas kunt eten. Tip: in het weekend kan je er zalig brunchen! Reden te meer om in het weekend eens op kot te blijven ;-).

4. Greenway

Greenway maakt sinds enkele jaren de veggiekeuken helemaal hot. Snel, betaalbaar én gezond! Er is een vestiging in Leuven, Gent, Antwerpen en Brussel-Zuid.

5. Exki

Een lunchrestaurant met een megagrote keuze voor vegetariërs. Suuupergezond! Exki vind je over heel de wereld, waaronder in Leuven.

6. Coup de Soup

In hartje Leuven vind je Coup de Soup, waar je soep kan eten in heel veel verschillende smaken. Veggie én zalig warm in de winter :-).

7. World Kitchen

Romantisch in aparte hutjes of samen met je vrienden aan één grote tafel … Bij World Kitchen eet je heeeerlijk Aziatisch. Én meer dan de helft van de menukaart is er veggie!

Als je dat geen honger doet krijgen :-). Vegetarisch eten is niet alleen lekker, je helpt er ook het klimaat mee. Vleesproductie stoot veel CO2 uit, waardoor de aarde sneller opwarmt. Door af en toe vegetarisch te eten, kunnen we de uitstoot verlagen. Samen met Eneco, dé groene energieleverancier, kunnen we het verschil maken. Smakelijk!

Meer
Lees meer...