Veiligheidsmedewerker pleegt zelfmoord na dodelijke ramp op Koreaans concert

In Zuid-Korea zijn tijdens een optreden gisteren 16 mensen omgekomen toen een rooster waarop ze stonden instortte. Nu is ook een veiligheidsverantwoordelijke dood teruggevonden. Alles wijst erop dat hij zelfmoord pleegde.

Het optreden vond gisteren plaats in open lucht in Seongnam, op een terrein boven een ondergrondse parkeergarage. Enkele feestvierders klommen op een verluchtingsrooster om beter te kunnen zien, maar dat begaf het onder hun gewicht. Zo’n twee dozijn mensen vielen ongeveer 20 meter diep in de parkeergarage. 16 mensen overleefden de val van vier verdiepingen hoog niet, en nog elf anderen liepen verwondingen op. Drie van hen zijn zwaargewond. 

Excuses

Vandaag werd het lichaam van een 37-jarige veiligheidsverantwoordelijke gevonden in een straat bij zijn kantoor, aldus de politie. Hij zou zich van een gebouw hebben gestort. De man liet een kort bericht achter op zijn Facebookpagina: “Ik verontschuldig me bij de slachtoffers. Het spijt me voor mijn familie.” Ook in een briefje aan zijn vrouw verontschuldigde hij zich voor de doden, en vroeg hij haar goed voor de kinderen te zorgen.

Optreden

Zo’n 700 mensen woonden gisteren het evenement bij, waar Zuid-Koreaanse artiesten optraden, zoals de populaire meidengroep 4Minute. Rond het rooster hadden hekken moeten staan, maar die waren er niet. De slachtoffers bleven op het rooster dansen ondanks waarschuwingen dat ze eraf moesten komen.

Vragen over zelfdoding? De Zelfmoordlijn is dag en nacht te bereiken via het gratis nummer 02/649.95.55 of via chat op zelfmoordlijn.be.

Bron: CNN, Yahoo News
Meer
Lees meer...