Veiling voor strijd tegen corona: handgeschreven teksten van U2 en Bon Jovi, privéconcerten en stiletto’s van Amy Winehouse

Corona Bon Jovi Bono Amy Winehouse
EPA

De hele wereld is met man en macht aan het vechten tegen het nieuwe coronavirus. En dat kost geld. Veel geld. En dus heeft Island Records beslist om een veiling te organiseren, om ook een duit in het zakje te doen. Het label veilt onder andere handgeschreven songteksten (van U2 en Bon Jovi bijvoorbeeld), stiletto’s van Amy Winehouse, een rondleiding én ontbijt in Abbey Road Studios en nog zoveel meer.

De strijd tegen het nieuwe coronavirus vraagt veel van de mens. En daarmee bedoelen we niet alleen fysiek. De ziekenhuiskosten, het beschermingsmateriaal, de zoektocht naar een vaccin … Alles kost geld. En dus zijn heel wat mensen aan het werk geslagen om geld in te zamelen.

Goede doelen

Platenlabel Island Records wil ook z’n duit in het zakje doen. En daarvoor heeft het de hulp ingeschakeld van heel wat artiesten, die aan het label verbonden zijn. Island Records organiseerde de One Love Covid-19 Relief Auction, een veiling waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

In de Verenigde Staten koos het label voor Feeding America. Die organisatie bestaat uit zo’n tweehonderd voedselbanken, die verschillende goede doelen in de VS ondersteunen. In het Verenigd Koninkrijk gaat het geld naar NHS Charities Together, de verzameling van alle officiële Britse goede doelen in de gezondheidssector.

One Love Covid-19 Relief Auction

Via de website van de One Love Covid-19 Relief Auction (die vernoemd is naar één van de bekendste nummers van Bob Marley, die ook ooit bij Island Records aangesloten was) kan je bieden op je favoriete items. Volgende week, op 21 mei, wordt alles afgesloten.

Wat is er allemaal te vinden? Heel wat! Een paar stiletto’s van wijlen Amy Winehouse bijvoorbeeld. Die hebben de ouders van de Britse zangeres geschonken.

Fans kunnen niet alleen kleren van Amy Winehouse kopen. Ook onder andere Sean Paul, Catfish and the Bottlemen, Sigrid en Dizzee Rascal bieden unieke stukken uit hun kledingkast aan. Daarnaast kunnen fans ook bieden op tickets voor uitverkochte concerten van bijvoorbeeld Disclosure en Grace Jones.

Abbey Road, lyrics en gitaren

Iets helemaal anders dan. Je kan ook bieden op een VIP-rondleiding door Abbey Road Studios, inclusief ontbijt voor vier personen. Daarnaast heeft ook Bon Jovi een gift gedaan. De zanger biedt twee handgeschreven songteksten aan. Het gaat om die van Livin’ On A Prayer en Wanted Dead Or Alive.

Ook Bono heeft handgeschreven teksten uit z’n kast gehaald. De lyrics van Where Streets Have No Name maken deel uit van een exclusief Joshua Tree-pakket. En ook Annie Lennox biedt handgeschreven songteksten aan. Hier gaat om de tekst van het legendarische Sweet Dreams van Eurythmics.

Heel wat muzikanten bieden ook instrumenten aan. Zo kan je bieden op de gitaar van Ben Howard uit Keep Your Head Up, een gesigneerde gitaar van Shawn Mendes of een gesigneerde banjo van Mumford & Sons (waar je ook een privéles banjo bij krijgt!).

De volledige lijst veilingen kan je hier terugvinden.

Gesponsorde artikelen