Venetië wil toeristen verbieden om bagage op wieltjes te gebruiken: dat veroorzaakt geluidsoverlast

Venetië wil toeristen verbieden om bagage op wieltjes te gebruiken: dat veroorzaakt geluidsoverlast

Wie binnenkort naar Venetië reist, zal mogelijk rekening moeten houden met een heel vreemde regel. De stad wil toeristen namelijk verbieden om bagage op wieltjes te gebruiken. Dat zou te veel geluidshinder veroorzaken. De bewoners van Venetië zullen zelf echter wel nog met koffers op wieltjes door de stad mogen rijden.

De koffers maken veel lawaai op het met kasseien bedekte wegdek in de straten van Venetië. En dat zou tot veel frustraties bij de bewoners van de stad leiden. Voor toeristen is dat soort koffers heel handig in Venetië, aangezien het transport in de met kanalen doorspekte stad niet optimaal is. Als de regel wordt goedgekeurd, dan riskeer je in de toekomst als toerist een boete tot 500 euro omdat je een koffer op wieltjes gebruikt.

Geldklopperij

Een beetje hypocriet is toch wel het feit dat de bewoners van de stad zelf aan de regel zullen ontsnappen. Het lijkt dus een goedkope manier om geld te winnen voor één van de meest toeristische steden van Italië. Ze geven wel toe dat het niet eenvoudig zal worden om deze regel door te drukken. Als het licht op groen wordt gezet, zal het verbod volgend jaar officieel in werking treden.

Het stadsbestuur hoopt dat in tussentijd fabricanten koffers zullen gaan produceren die minder lawaai maken, bijvoorbeeld door de harde wieltjes te vervangen door wielen die gevuld zijn met lucht. Maar in het luchtverkeer krijgen de kleine, harde wieltjes juist de voorkeur. In een poll van een lokale krant zegt 48 procent dat ze een verbod overdreven vinden. Venetië wordt jaarlijks door 20 miljoen toeristen bezocht.

(Bron: Mashable)

Gesponsorde artikelen