Venezolaanse crytomunt kopen? Het kan vanaf vandaag!

Venezolaanse crytomunt kopen? Het kan vanaf vandaag!

De socialistische regeringsleider Maduro kondigde in december van vorig jaar al aan dat Venezuela een eigen cryptocurrency op de markt zou brengen. Vandaag lanceert het land de veelbesproken Petro. Maar is de Petro een goede investering?

Venezuela is al langer in crisis. De Bolivar is in vrije val en er is een beperkte toegang tot voedsel en medicijnen. Hierdoor kampt het land met ondervoeding en ziekten. Vorig jaar deed de regering Trump er nog een schepje bovenop door geldtransacties via internationale banken te belemmeren. In december kondigde Maduro de lancering van de Petro, een eigen bitcoin, aan als redmiddel.

Lancering van de Petro

In totaal lanceert Venezuela 100 miljoen digitale munten, waarvan er vandaag 38,4 procent op de privémarkt is. De Petro wordt, in tegenstelling tot andere cryptomunten, ondersteund door de olie-, gas-, goud- en diamantreserves die het land rijk is. Maduro kondigt aan dat elke munt gelijk zal staan aan de waarde van één vat olie.

Is het de investering waard?

Het is onzeker of iemand wil investeren in de Petro. Venezuela zit immers in een diepe economische crisis en de regering geniet internationaal weinig geloofwaardigheid. Toch is de cryptomuntcommissaris Carlos Vargas overtuigd: “Er is al interesse vanuit Qatar, Turkije, Europa en de Verenigde Staten.” Onderzoeker David Madden zegt aan The Telegraph: “De Petro wordt ondersteund door natuurlijke rijkdommen. Investeerders weten dus perfect waarin ze hun geld stoppen. Dit maakt het minder risicovol.”

Tegenstanders zijn er op hun beurt van overtuigd dat de Petro zal mislukken. De Amerikaanse overheid heeft al laten weten geen voorstander te zijn van de digitale munt.

Gesponsorde artikelen