Venezuela is het onveiligste land ter wereld, dus je kan maar beter een reis naar deze landen boeken

Venezuela is het onveiligste land ter wereld, dus je kan maar beter een reis naar deze landen boeken

De twijfelachtige eer voor meest onveilige land ter wereld gaat dit jaar naar Venezuela. Aan de andere kant van de enquête staat Singapore, gevolgd door Oezbekistan en IJsland.

Elk jaar doet het bedrijf Gallup onderzoek naar het veiligste en onveiligste land ter wereld. Er werden 1.000 mensen van 15 jaar en ouder geïnterviewd in 135 landen.

Op basis van dat onderzoek blijkt dit jaar Singapore met de eer te gaan lopen van veiligste land ter wereld. Oezbekistan volgt op de hielen en de bronzen medaille gaat naar IJsland. Al sinds 2013 staat Singapore in de top 3 van veiligste landen.

Op deze interactieve kaart kan je zelf het veiligheidsgevoel van verschillende landen zien. Hoe lager het cijfer, hoe hoger het veiligheidsgevoel.

Veilig

Het rapport is gebaseerd op het vertrouwen van de mensen in de lokale politie, hun persoonlijk veiligheidsgevoel en de indicatie van diefstal en geweld.

Verder in de lijst van veiligste landen staan het Verenigd Koninkrijk, Iran, Japan, Kosovo, Myanmar, Portugal, Zweden en de Verenigde Staten.

Minst veilig

Natuurlijk zijn er ook hekkensluiters in de lijst. Venezuela blijkt het meest onveilige land ter wereld te zijn. Bolivia, Gabon, Zuid-Afrika, El Salvador en Liberia. Ook Venezuela staat niet voor het eerst aan de bodem van de lijst. In 2013 en 2015 was het land ook al het meest onveilige land ter wereld. In 2014 werd het land het tweede onveiligste land ter wereld.

Uit het onderzoek blijkt ook dat amper 14% van de ondervraagde mensen vertrouwen heeft in hun lokale politie en slechts 12 procent zich veilig voelt als ze ’s nachts alleen naar naar huis moeten wandelen.

Gesponsorde artikelen