Verdrietig of eenzaam? Op deze sites staan er mensen voor je klaar!

Verdrietig of eenzaam? Op deze sites staan er mensen voor je klaar!

We hebben allemaal soms iemand nodig om mee te praten. Soms over heftige dingen, soms over alledaagse dingen die ons net zoveel bezig houden. Het is in elk geval nooit goed om dit op te kroppen. Daarom twee websites waar je 24 uur per dag kan praten om je hart te luchten.

7 Cups of Tea

Op deze website kan je chatten met een “listener”, een vrijwilliger die met jou kan praten over je problemen. Je kan live chatten met deze listeners en dit hoeft niet bij een enkel gesprek te blijven, ze kunnen je ook een tijdje begeleiden en helpen met waar jij mee zit.

Voor alles zijn verschillende listeners. Voor depressie, eenzaamheid, financiele problemen… Je kan zelfs bij mensen terecht om te praten over een psychische aandoening als ADHD of gewoon omdat je zin hebt om gezellig te kletsen.

Op 7 Cups staan er 24 uur per dag mensen voor je klaar van over de hele wereld. In het Nederlands, Engels of welke taal je ook mag spreken.

/r/ Kind Voice

Reddit staat vooral bekend om zijn discussiegroepen, maar je bent er ook van harte welkom om je hart te luchten. In tegenstelling tot bij 7 Cups staat hier echter niet maar één iemand voor je klaar, maar een heleboel mensen die vaak zelf ervaring hebben met jouw probleem. Dat je met verschillende mensen kan praten is een groot voordeel, want iedereen gaat anders met problemen om.

Hier geldt vooral dat je alles kwijt kan wat je wil, het maakt niet uit waar het over gaat. Mensen zullen er voor je zijn om je een hart onder de riem te steken, en vaak sneller dan je verwacht.

Zijn je problemen ernstiger of ben je in levensgevaar? Dan kan je beter terecht bij de politie of op de website van 1813. Ook is er een online internationaal crisisnetwerk, IMAlive, ter preventie van zelfmoord.

Maar voor alle problemen die je ook mag hebben geldt hetzelfde: praat erover. Er zijn altijd mensen die je willen helpen en die om je geven. Hoe groot of klein je probleem ook mag zijn.

Gesponsorde artikelen