Verdwenen vliegtuigwrak van AirAsia wellicht gevonden in zee

Verdwenen vliegtuigwrak van AirAsia wellicht gevonden in zee

Nadat er gisteren verschillende brokstukken en lichamen van de passagiers van de verdwenen vlucht van AirAsia teruggevonden werden, zou nu ook het vliegtuigwrak aangetroffen zijn. Indonesische reddingswerkers ontdekten aan de hand van sonarapparatuur een object op de bodem van de Javazee, waarvan men denkt dat het om vlucht QZ8501 gaat. De familie van de slachtoffers werd al op de hoogte gesteld.

Gisteren werden al brokstukken aangetroffen op de bodem van de Javazee, op zo’n 100 à 200 kilometer van de laatst gekende locatie van het vliegtuig. Er werden ook zes lichamen – drie mannen en drie vrouwen – aangetroffen.

En nu zou dus ook het volledige wrak teruggevonden zijn op de bodem van de zee. Het is wel nog niet duidelijk of het vliegtuig nog uit één stuk bestaat of als het gebroken is in verschillende delen. De zoektocht verloopt bovendien erg moeizaam, door de sterke wind en de hoge golven.

Er wordt nog gezocht naar andere delen van het vliegtuig, naar lichamen en naar de zwarte dozen van het vliegtuig. Die moeten uitwijzen wat er precies misgelopen is, nadat zondag het contact met de piloten verloren ging. Er waren 162 passagiers aan boord van het vliegtuig.

Bron: CNN

Gesponsorde artikelen